December-activiteiten op de Wijchense molen

Foto: Wijchense Molen

De kortste dag van het jaar, Kerstmis en oud-en-nieuw, het komt er allemaal aan. Ook in deze tijd van het jaar is er van alles te beleven op de Wijchense Molen. Vanwege de kerst inkopen is de Wijchense Molen extra geopend!

Sprookjesfestijn Wijchen 21 & 22 december
Ook de Wijchense Molen maakt onderdeel uit van het Sprookjesfestijn. Het gehele weekend valt er op de molen genoeg te beleven. Speciaal voor dit weekend zal de molen worden verlicht met duizenden lampjes en kaarsjes. Er rijdt een speciale huifkar van het kasteel naar de molen om de bezoekers te brengen.

Midwintermalen op de Wijchense Molen
Traditioneel draaien in het land veel molens op de kortste dag van het jaar om te vieren dat de dagen weer langer worden. Tijdens het Sprookjesfestijn is de molen al malend te bewonderen en bezoek de molen van binnen als het buiten donker is. Dat belooft een onvergetelijke ervaring te worden. Onderin de molen is er van alles te smullen; overheerlijke molen pannenkoeken, worstenbroodjes van BankHoeve Vlees en warme chocolademelk. Daarnaast treedt de gitaarclub Wijchen op met heerlijke kerstmuziek.

Sprookjesfestijn Zondag
Wie volgt niet het bekende programma Heel Holland Bakt. Enkele seizoenen geleden, deed Wijchenaar Jacques van Ewijk mee. Hij zal op zondag aanwezig zijn met heerlijke zelfgemaakte ambachtelijke kerststollen. Rijke gevuld en gemaakt van ons molenmeel! Kom proeven. Daarnaast zal er in de molen een interactieve kindervoorstelling worden verzorgd door Tof Toneel. Klim naar boven in de molen en hoor het verhaal van de verhalenvertelster. Tijd: 13.30 / 14.15 / 15:45

Molen Oliebollen 31 december Op oudejaarsdag zijn er als vanouds molen oliebollen en appelbeignets, vervaardigd op ambachtelijke wijze en speciaal voor de molen gebakken door bakkerij Holland, te koop in de molen. Gezien de grote belangstelling in de afgelopen jaren vragen wij u om in de dagen voor 31 december uw bestelling te reserveren via onze webshop! Of via een formulieren, deze liggen daarvoor liggen in de molen. Zelf oliebollen bakken of iets speciaals nodig voor het kerstfeest? De ingrediƫnten hiervoor zijn verkrijgbaar op de Wijchense Molen. Kijk op www.wijchensemolen.nl voor het ruime assortiment, extra openingstijden en bestel alvast online uw oliebollen.

Reacties