NEC te sterk voor Alverna

Alverna heeft geen punten overgehouden aan de wedstrijd tegen de amateurs van NEC. Het verloor met 2-0.

De eerste kansjes waren voor Alverna. Al na vier minuten onderschepte Johnny Dobson een foute pass van NEC maar zijn inzet was te zwak om doelman Ho Chun Ko te verschalken. In de twaalfde minuut was het Cas van der Wal die zag dat Ko te ver voor zijn doel stond en van veertig meter ging de strakke bal maar net over het doel. Rond het kwartier kwam het eerste gevaar van NEC. Een schot van Younes Corty werd door Robert Zaalman tot hoekschop verwerkt. Hierna volgde Alverna’s mogelijkheden zich op rij. Bart Schiks, Sander Bisseling en Yassine Aarab stuitten echter op de uitblinkende doelman Ho Chun Ko.

Rond het half uur, een gevaarlijk indraaiende voorzet wordt door Jari van Ginkel naar de zijkant gekopt, waar een overtreding volgt voor Nec. Elias Boumkass mag in het vijf-metergebied van Alverna de vrije trap aannemen, controleren, draaien en de 1-0 inschieten. Dat zag er verdedigend niet sterk uit. Was het vlak na dit doelpunt Derek de Bruijn die een uitbraak van Nec nog onschadelijk kon maken, een paar minuten later ontsnapte Gastjatrian, die wachtte slim op de aanstormende Jari van Ginkel en die tikte weer niet zo slim de daarop wachtende Gastjatrian aan; strafschop. Elias Boumkass benutte de strafschop heel makkelijk, ook omdat Robert Zaalman wel heel erg vroeg een hoek koos (2-0). Voor de thee was er nog een kansje voor Sander Bisseling na een steekpass van Mels Lantang en voor Lantang zelf na een goede individuele actie, maar ook deze kansjes werden geen doelpunten.

Meteen na rust een kans voor Bart Schiks, die door Ko gered wordt. Daarna valt er een behoorlijke lange ‘droogte’ periode wat betreft doelkansen aan beide kanten. In deze periode laat Nec zien dat het uit vaardige spelers bestaat die elkaar voetballend goed vinden. Alverna ‘staat’ goed zodat doelkansen uitblijven. Ook van Alverna blijven doelkansen uit. Enkel een vrije trap van Dobson die wordt gekeerd door doelman Ko. Pas als coach Zoran Borojevic de gehele aanvallende linie achter Bart Schiks heeft vervangen komen er kansen. Danny Meijer legt zonder groots te spelen toch wel een paar balletjes ‘lekker’ weg, helaas zonder resultaat. Beste kansen waren er voor Bart Schiks, die in de controle en in de kaatsing iedere week beter wordt, maar nu ook voor het doel scherper zal moeten worden. Maar Nec laat zich niet meer verrassen en haalt de overwinning binnen en brengt de achterstand op Alverna terug tot twee punten.

Een overwinning waar niet veel op af valt te dingen, maar ook anders had kunnen zijn, omdat de kansen verhouding wel in Alverna’s voordeel was. Ook werd het plan om bij standaard situaties gevaar te stichten middels hoge ballen, bij de ‘kleine’ Nec ploeg, zelf om zeep geholpen door deze ballen slecht te nemen. Verder was het geen voordeel dat Jurre Grotenhuis er met blessure af moest in de warming-up, waardoor Derek de Bruijn centraal kwam te spelen, wat hem overigens prima afging. Alverna’s beste linie was denk ik vandaag het ‘verdedigend’ blok op het middenveld. Cas van der Wal en vooral Mels Lantang speelde beide sterk. ‘Bal afpakker’ Lantang onderscheidde zich door dat veel te doen en koos ook vaak voor de goede voortzetting. Om ‘Winterkampioen’ te worden zullen er zondag tegen HVCH nog punten gehaald moeten worden.

Opstelling: Robert Zaalman, Dennis Arts, Jari v Ginkel, Derek de Bruijn, Yassine Aarab, Mels Lantang, Cas van der Wal, Owen Mbila (’60 Danny Meijer), Sander Bisseling (’75 Lorenzo Rieken), Johnny Dobson (’75 Arthur vd Eeckhout), Bart Schiks.