Vier kleinschalige woningen aan Groenewoudseweg

Foto: Google Maps/Gemeente Wijchen. Collage: wijchen.nieuws.nl

Op een perceel aan de Groenewoudseweg, op de hoek met de Heikampseweg 2, in Wijchen wil de eigenaar 4 kleinschalige woningen bouwen en daarmee een aantrekkelijke woonlocatie realiseren die geschikt is voor starters en senioren.

Planologisch is op het woonperceel 1 woning toegestaan. Van dit bouwrecht wordt momenteel geen gebruik gemaakt en is de locatie in gebruik als tuin van de woning aan de Heikampseweg 2. Het ontwikkelen van relatief kleine woningen voor starters en senioren sluit volgens het college van B en W aan op de huidige woningbehoefte en het gemeentelijke woningbouwbeleid.

Twee-onder-een-kapwoningen

De 4 toekomstige woningen, 2 twee-onder-een-kapwoningen, zijn ingepast in de bestaande stedenbouwkundige structuur. De voorgevellijn van de nieuwe woningen ligt in dezelfde lijn als de omliggende woningen aan de Groenewoudseweg, waarmee er een afronding van het bestaande bebouwingslint ontstaat.

Wensen bewoners

Het uiterlijk van de woningen kenmerkt zich door een ‘dorpse’ architectuur, vergelijkbaar met de woningen direct ten oosten van het plangebied. De bouw- en goothoogte alsmede het gebruik van natuurlijke materialen zoals baksteen, keramische pannen en hout versterkt dit karakter. De binnenkant van de woningen zullen flexibel van opzet zijn zodat deze gemakkelijk zijn aan te passen aan de wensen van de bewoners.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen