Burgemeester: ‘De fusie is nog niet besloten’

Foto: Gemeente Wijchen

De komende weken wordt een groot aantal bijeenkomsten voor inwoners gehouden waarin zij hun mening kunnen geven en vragen kunnen stellen over de mogelijke fusie tussen Wijchen en Druten. Deze week zijn er bijeenkomsten in Hernen, Balgoij en Bergharen. De avonden hebben te maken met het draagvlakonderzoek onder inwoners, ondernemers en organisaties

Op 22 september 2020 hebben de raden van de gemeenten Druten en Wijchen besloten een draagvlakonderzoek uit te voeren onder inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties. Met dit draagvlakonderzoek wordt onderzocht hoe zij denken over de bestuurlijke toekomst van de gemeenten Druten en Wijchen en wat zij belangrijk vinden voor een nieuwe gemeente. Voor het draagvlakonderzoek wordt een enquête gehouden onder alle inwoners. Zij hebben allen begin oktober een persoonlijke brief met een unieke code waarmee zij hun antwoorden kunnen geven.

Daarnaast organiseert de gemeente in totaal 20 bijeenkomsten waaraan elke inwoner, ondernemer, organisatie kan deelnemen. Door corona is het noodzakelijk dat belangstellenden zich aanmelden.

Burgemeester Marijke van Beek. Foto: Gemeente Wijchen

Burgemeester

Burgemeester Marijke van Beek zegt met klem dat een fusie nog niet besloten is: “Ik lees in verschillende media dat sommige mensen zeggen dat alles al besloten is. Dat is niet zo. De mening van alle Wijchenaren is belangrijk in de besluitvorming. Wij willen graag de mening van de inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties horen middels de bijeenkomsten en de enquête. Het is dus nog niet besloten. Op basis van de bijeenkomsten en de enquête neemt uiteindelijk de gemeenteraad in november een definitief besluit.”

Bijeenkomsten

Vorige week is de eerste bijeenkomsten geweest. De volgende bijeenkomsten (van 19.30 tot 21.30 uur) voor inwoners zijn:

maandag 12 oktober: De Mijlpaal in Hernen

dinsdag 13 oktober: ’t Balgoijke in Balgoij

woensdag 14 oktober: De Zandloper in Bergharen

maandag 19 oktober (VOL): Zuiderpoort in Wijchen

maandag 26 oktober: de Hostert in Batenburg

dinsdag 27 oktober: Oase in Alverna

dinsdag 3 november: Hoogeerd in Niftrik

Wie erbij wil zijn, dient zich van tevoren aan te melden bij de gemeente. Dat kan tot 1 dag voor de bijeenkomst.

Ondernemers

Voor ondernemers zijn de bijeenkomsten:

donderdag 22 oktober (VOL): Sterrebosch in Wijchen (voor ondernemers uit Wijchen en Druten)

dinsdag 3 november (15.30-17.30 uur): Hoogeerd in Niftrik (voor ondernemers uit Wijchen en Druten)

Organisaties

De bijeenkomst voor maatschappelijke organisaties (specifiek organisaties uit sociaal domein, onderwijs, levensbeschouwing et cetera) is op:

woensdag 21 oktober (19.30-21.30 uur): Sterrebosch in Wijchen

Reacties