‘Mijn hart bloedt als ik denk aan de ondernemingen’

Foto: archief wijchen.nieuws.nl

“Mijn hart bloedt”, zegt burgemeester Marijke van Beek, als ze het heeft over de ondernemingen die getroffen worden door de strengere maatregelen in verband met de coronacrisis. Het kabinet maakte deze week bekend dat onder meer alle eet- en drinkgelegenheden de deuren moeten sluiten, winkels uiterlijk om 20.00 uur dicht moeten en sporten in teamverband  niet meer mogelijk is.

Van Beek is het wel eens met het kabinetsbesluit om in gedeeltelijke lockdown te gaan. Ze beseft dat het nodig is om meer besmettingen te voorkomen. Wordt ze er niet moedeloos van dat er na een relatief goede periode nu toch weer strengere maatregelen nodig zijn?

“Ik voel uiteraard dezelfde vermoeidheid als ieder ander. We hebben nu te maken met hardere maatregelen dan in het verleden. Mijn hart bloedt als ik denk aan al die ondernemingen die hier mee te maken krijgen. Je zult maar een onderneming zijn die allerlei maatregelen heeft genomen, je zult maar een vereniging zijn die gedragen wordt door vrijwilligers.”

‘Laten we vooral goed oppassen, op onszelf en op anderen’

Dramatisch

“Ik ben onlangs bij Woezik geweest en zag daar allerlei jongeren zich inspannen om het Voetbal+, voor mensen met een verstandelijke beperking, door te laten gaan. Dat kan nu niet meer. Dat is echt dramatisch. Kijk, ik heb ook met de maatregelen te maken, ik heb familie die verder weg woont en die ik graag vaker zou zien. Maar daar is wel mee te leven. Maar voor die ondernemingen en verenigingen … Dat is heel verdrietig. Maar het is nu nodig. Laten we vooral goed oppassen, op onszelf en op anderen.”

Zorg

Marijke van Beek (Hengelo, 29 april 1953) is een Nederlands politica van de PvdA. Sinds 14 april 2020 is zij waarnemend burgemeester van de gemeente Wijchen. Na de middelbare school ging Van Beek werken bij de AMRO Bank. Ze volgde een inservice-opleiding verpleegkunde en ging werken in de zorg. Daarnaast was zij sinds 2002 gemeenteraadslid van Haaksbergen en vervolgens 5 jaar wethouder. Van november 2007 tot januari 2019 was zij burgemeester van Eemsmond dat per 1 januari 2019 opging in de gemeente Het Hogeland.

 

Reacties