Streekomroep moet deel subsidie terugbetalen

De voormalige studio van de Wijchense Omroep in 't Mozaïek
De voormalige studio van de Wijchense Omroep in 't Mozaïek
Foto: wijchen.nieuws.nl

Het college van B en W wil een bedrag van bijna 9500 euro terug van streekomroep RN7. Dit bedrag was bedoeld voor huisvestingskosten in ’t Mozaïek. Omdat de omroep de bijdrage in de huurkosten niet heeft gebruikt, brengt de gemeente het bedrag in mindering op de subsidie voor 2019.

RN7 is de streekomroep voor Nijmegen, Beuningen, Overbetuwe, Berg en Dal en Wijchen. De omroep kreeg voor de tweede helft van 2019 van de gemeente Wijchen een subsidiebedrag van 20.584 euro; hierin was 9.420 euro geoormerkt voor de huisvestingskosten van de omroepstudio in ’t Mozaïek.

Wijchense Omroep

Die studio werd tot 1 april 2019 gebruikt door de Wijchense Omroep, een van de oudste lokale omroepen in Nederland. Op die datum ging de omroep op in RN7 en ging de gemeentelijke subsidiëring van de Wijchense Omroep over naar de streekomroep.

RN7 maakt echter geen gebruik van de studio in ’t Mozaïek omdat de streekomroep sinds oktober 2019 in een pand in de wijk Kerkenbos in Nijmegen zit. Omdat de huurkosten niet gebruikt zijn wil het college van Wijchen dat bedrag in mindering brengen op de subsidie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen