Koninklijk lintje voor Bart van de Pol

De onderscheiden Bart van de Pol (midden) met zijn vrouw en burgemeester Van Beek (rechts)
Foto: Gemeente Wijchen

Bart van de Pol uit Bergharen is gisteravond (woensdag 4 november) koninklijk onderscheiden. Burgemeester Marijke van Beek verraste de decorandus in de Nederlands Hervormde Kerk in Bergharen met de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Dat heeft hij te danken aan zijn jarenlange vrijwilligersactiviteiten voor de kerk.

Van de Pol was gevraagd vóór de oecumenische dankdienst naar de Nederlands Hervormde kerk in Bergharen te komen. Tot zijn verrassing was ook burgemeester Van Beek daar aanwezig. Na een toespraak over zijn langdurige en intensieve vrijwilligersactiviteiten kreeg hij de versierselen die horen bij een benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

H. Annakerk

Van de Pol is sinds 1994 vrijwilliger bij de H. Annakerk in Bergharen. Zo verrichtte hij onder meer onderhoudswerkzaamheden op het kerkhof. Hij delfde de graven, verzorgde de groenvoorziening en stuurde hierbij de overige vrijwilligers aan. Bij speciale (herdenkings)dagen zorgde hij ervoor dat het kerkhof er extra netjes bij lag. Zo kreeg rond de dodenherdenking het graf van de Amerikaanse soldaat extra aandacht.

Sinds 2005 is Van de Pol ook actief betrokken bij het onderhoud van het kerkhof en kerkplein van de Protestantse Gemeente Bergharen-Hernen. In de buurt staat hij bekend als iemand waarop altijd een beroep gedaan kan worden.

 

Reacties