Jan Troost bekijkt wijkcentrum in Wijchen-Zuid

Jan Troost bij zijn bezoek aan Wijkcentrum Wijchen Zuid
Jan Troost bij zijn bezoek aan Wijkcentrum Wijchen Zuid
Foto: Omroep Gelderland

Wijkcentrum Wijchen Zuid is in de race voor de titel ‘Dorpshuis van het Jaar’. Voor het gelijknamige programma van Omroep Gelderland werd het wijkcentrum onlangs getest op toegankelijkheid voor mindervaliden.

De test werd uitgevoerd door Jan Troost, zelf mindervalide en al zijn hele volwassen leven actief in de belangenbehartiging. Hij is onder meer oprichter van de Werkgroep Integratie Gehandicapten. De laatste jaren werkt hij als ambassadeur van het Programma VCP (Versterking Cliënten Positie) waar hij zich bezighoudt met de lokale ondersteuning van gehandicaptenplatforms.

Aanpassingen

Troost is niet ontevreden over Wijkcentrum Wijchen Zuid, alhoewel er wel wat kleine aanpassingen nodig zijn. Zo geeft het toilet een probleem bij het doortrekken omdat de knop te hoog zit. Positief is dat het lokale gehandicaptenplatform actie is in het wijkcentrum; zo ligt er een geleidelijn.

Leefbaarheidsalliantie

De verkiezing is een initiatief van de Leefbaarheidsalliantie, de provincie Gelderland en Omroep Gelderland. De Leefbaarheidsalliantie Gelderland bestaat uit 4 door de provincie gesubsidieerde organisaties die initiatieven van actieve bewoners ondersteunen. Dat zijn Vereniging Dorpshuizen en Kleine Kernen Gelderland (Vereniging DKK), Plattelandsjongeren Gelderland (PJG), Spectrum partner met elan en Zorgbelang Inclusief. De finale en bekendmaking van de winnaar is op zondag 13 december.

Zie ook:
Wijchen Zuid in race voor ‘Dorpshuis van het Jaar’

De uitzending van Omroep Gelderland met de test door Jan Troost is hier te zien.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen