Oud-zorgprofessionals gezocht voor ‘extra handen’

Foto: Gaertringen via Pixabay

Zorgmedewerkers draaien momenteel overuren. Oud-zorgprofessionals in Wijchen die een bijdrage willen leveren om de zorg in deze coronatijd door de crisis te helpen, kunnen zich melden bij het landelijk initiatief ‘Extra handen voor de zorg’.

Verloven van medewerkers in de zorg worden ingetrokken vanwege ziekte of quarantaine van collega’s en vanwege de extra handelingen en tijd die nodig zijn om de met corona besmette cliënten of patiënten te ondersteunen. Ondertussen moet de reguliere zorg gewoon doorgaan.

Aangesproken

“Om het werk van de huidige zorgmedewerkers te verlichten, hebben we echt alle beschikbare extra handen nodig”, benadrukt Ineke Slagter, coördinator van ‘Extra handen voor de zorg’ in Midden- en Zuid-West Gelderland. “Iedereen met een zorgachtergrond die zich aangesproken voelt, is dan ook meer dan welkom om zijn of haar beschikbaarheid aan te geven op extrahandenvoordezorg.nl.

Landelijke campagne

Al tijdens de eerste coronagolf is de landelijke campagne ‘Extra handen voor de zorg’ gelanceerd. Hierin wordt een beroep gedaan op onder andere voormalig zorgprofessionals om zich beschikbaar te stellen om (wederom) de zorg in te gaan. Oud-verpleegkundigen, gepensioneerde thuiszorgmedewerkers, maar ook docenten en studenten aan zorgopleidingen gaven in groten getale gehoor aan de oproep.

‘Eens een zorgmens, altijd een zorgmens’, zo geven velen die onlangs terug de zorg in zijn gegaan aan, volgens Slagter. De redenen waarom zij niet meer werkzaam waren in de zorg zijn divers: de komst van kinderen, een doorgroei naar beleidsfuncties in de zorg, onverwachte carrièreswitches naar een heel andere sector, een pensionering.

Welkomstgesprek

Wie twijfelt of hij of zij nog over de vaardigheden beschikt om terug te zorg in te gaan, hoeft volgens Slagter niet te aarzelen. “Weet dat je nergens aan vastzit. Er volgt altijd een welkomstgesprek. Uiteraard wordt daarbij rekening gehouden met de beschikbaarheid bij jou in de buurt. Probeer het eens op z’n minst. De zorg is je dankbaar!”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen