NS blijft tijdens avondklok doorrijden

Foto: NS

De Nederlandse Spoorwegen blijven tijdens de voorgenomen avondklok doorrijden om reizigers met een cruciaal beroep of geldige reden te kunnen vervoeren. Ook de rest van het openbaar vervoer zal gedurende de avondklok blijven rijden.

Dat betekent dat de dienstregeling zoals die sinds 13 december geldt gehandhaafd blijft. Met de nieuwe dienstregeling rijden het grootste gedeelte van de dag de sprinters tussen Nijmegen en ’s-Hertogenbosch twee keer per uur in plaats van één keer. Na 21.00 uur vanavond vertrekt de sprinter vanuit Wijchen richting Nijmegen om 21.01 uur, 21.31 uur, 22.01 uur, 22.31 uur, 23.31 uur en 00.31 uur. Richting Den Bosch is dat 21.02 uur, 21.32 uur, 22.02 uur, 23.02 uur, 00.02 uur en 00.38 uur.

Verantwoordelijkheid

De verantwoordelijkheid om te bepalen of een reis wel of niet noodzakelijk is, ligt bij de reiziger. Dit geldt ook wanneer de avondklok is ingegaan. Pedro Peters, voorzitter OV-NL: “Wij doen een nadrukkelijk beroep op onze reizigers om zich te houden aan alle maatregelen van het kabinet.”

NS wil de huidige dienstregeling handhaven gedurende de avondklok vanwege de beschikbaarheidsvergoeding die ov-bedrijven van het kabinet ontvangen. Het prijskaartje van de veelal lege treinen wordt dus niet aan de reiziger doorberekend.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen