Winkels in Wijchen willen woensdag 3 maart weer open

Foto: Wendy Julianto/Pixabay

De winkels in Wijchen willen woensdag 3 maart weer open. Namens de winkeliers heeft Yvette Akkermans-Hazekamp van Centrum Management Wijchen samen met 72 andere steden en dorpen in Nederland, een brandbrief naar alle politieke partijen gestuurd. Ook worden burgemeesters verzocht de actie te ondersteunen.

De actie is landelijk gecoördineerd door INretail, belangenbehartiger van winkeliers. De initiatiefnemers willen zo snel mogelijk terug naar de situatie van vóór 15 december toen de lockdown inging.

Slimme plannen

“De huidige mogelijkheden om te kunnen ondernemen zijn volstrekt onvoldoende. Onze winkeliers, kappers, horecaondernemers en cultuursector zitten te springen om op een veilige, verantwoorde en gastvrije manier hun klanten en bezoekers weer te ontvangen. Hiervoor liggen per sector slimme plannen en maatregelen klaar. Plannen die bewezen effectief zijn,” schrijft algemeen directeur Jan Meerman van INretail namens de winkeliers in de brief.

Burgemeester

Of burgemeester Marijke van Beek van Wijchen de brandbrief van de winkeliers uit Wijchen en andere steden gaat ondersteunen is nog niet bekend.

 

Reacties