GGD Gelderland-Zuid breidt vaccinatielocaties uit

Foto: VGC-Group/Pixabay

GGD Gelderland-Zuid neemt donderdag een vierde vaccinatielocatie in gebruik. Het vaccinatiepaviljoen is gevestigd aan de Hatertseweg 12 A in Malden (naast de traditionele vierdaagsecamping). Voorlopig worden daar alleen zorgmedewerkers gevaccineerd met het AstraZeneca-vaccin.

In Gelderland-Zuid zijn nu 3 priklocaties. In Wijchen is dat het paviljoen aan de Havenweg 4 waar 80-plussers worden gevaccineerd met het BioNTech/Pfizer-vaccin. Ook in Culemborg wordt deze groep geprikt. In Tiel worden zorgmedewerkers gevaccineerd met het AstraZeneca-vaccin.

Wie aan de beurt is voor een vaccinatie ontvangt via de post of via de werkgever een uitnodiging. In de uitnodiging staat een landelijk nummer voor het maken van een vaccinatieafspraak. Volgens de GGD Gelderland-Zuid zijn er momenteel ruim voldoende vaccinatielocaties en geschoold personeel om, zodra er meer vaccin beschikbaar is, flink op te kunnen schalen.

75- tot en met 79-jarigen

De komende 2 weken krijgen de eerste mensen uit de leeftijdsgroep 75- tot en met 79-jarigen van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) een uitnodiging voor een coronavaccinatie. Het gaat om mensen die geboren zijn in de jaren 1941 tot en met 1946. In totaal gaat het om ongeveer 812.000 mensen. Zij krijgen het vaccin van BioNTech/Pfizer. De volgorde van het uitnodigen is van oud naar jong. De GGD heeft inmiddels in het land ruim 60 locaties geopend waar mensen terechtkunnen voor een vaccinatie.

Vaccinatieschema voor mensen die niet in de zorg werken (18 jaar en ouder) (Bron: RIVM)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen