Inwoners kunnen meepraten over project TKWM

Foto: Still uit video Ter Steege/gemeente Wijchen

Het gebied tussen het kasteel en Wijchens Meer krijgt de komende jaren een facelift. Zo komen er trappartijen bij het kasteel en het Wijchens Meer, een hotel tegenover het kasteel en een grand café met terras met uitzicht op het meer. Ook worden er ongeveer 155 nieuwe woningen gebouwd in een mix voor verschillende doelgroepen. Inwoners en ondernemers kunnen meepraten over de plannen.

Met het project ‘Tussen Kasteel en Wijchens Meer’ wil de gemeente een verbinding maken tussen de geschiedenis en het centrum. Ter Steege Bouw Vastgoed is de gebiedsontwikkelaar. De verwachting is dat de eerste werkzaamheden in 2022 starten.

Inwonersplatform

Ter Steege is op zoek naar geïnteresseerden voor een Inwonersplatform (voor inwoner van heel Wijchen) en een Ondernemersdenktank. Deelnemers aan deze groepen krijgen een inkijkje in het proces van de ontwikkeling, ontvangen vroegtijdige informatie en mogen meedenken over de ontwikkeling.

Er wordt voor de inwonersgroep gezocht naar een diverse samenstelling, met jong en oud en verschillende expertises. Er wordt gezocht naar een voorzitter, een expertlid, een lid wijken en een lid omwonende. Elke 2 maanden is er een bijeenkomst met het projectteam. Belangstellenden kunnen zich tot en met donderdag 25 maart aanmelden.

Voor de ondernemersdenktank wordt gezocht naar ondernemers uit Wijchen voor de functies in de functie van voorzitter, lid Marktpassage, branche-lid, lid start-ups of lid weekmarkt. Zij kunnen zich ook tot en met 25 maart opgeven.

Informatiebijeenkomst

Op maandag 22 maart is er van 19.00 tot 21.00 uur een digitale informatiebijeenkomst waar gebiedsontwikkelaar Ronald van Ommen en architect Chris Zwiers meer over de plannen vertellen. Belangstellenden kunnen zich hier aanmelden.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen