‘Coronasubsidie’ voor aanpassen dorpshuizen

Dorpshuis de Oase in Alverna
Dorpshuis de Oase in Alverna
Foto: Dorpshuis de Oase

Diverse dorpshuizen in de gemeente Wijchen krijgen geld van de provincie om de accommodaties coronaproof te maken. Onder meer de dorpshuizen ’t Ballegoyke, De Oase en De Zandloper profiteren van de subsidie.

De gemeente heeft van de provincie Gelderland 41.203 euro gekregen om maatschappelijke accommodaties coronaproof te maken. Alle accommodaties is daarom om een plan gevraagd. De subsidie wordt verdeeld onder Wijkvereniging Wijchen Noord, MFA Noorderlicht, Dorpshuis ’t Ballegoyke, Dorpshuis De Oase, Dorpshuis De Waayershof en MFA De Zandloper.

De accommodaties worden gesteund omdat zijn in november zijn aangemerkt als essentiële organisaties. Dat betekent dat die organisaties zo nodig extra worden gesteund om de coronacrisis te overleven.

Verdeelsleutel

De zes genoemde organisaties vroegen in totaal 107.487 euro subsidie aan. Wijkvereniging Wijchen Noord, MFA Noorderlicht (Wijchen-Noord) en Dorpshuis ’t Ballegoyke (Balgoij) ontvangen volgens de verdeelsleutel 100 procent subsidie. Hun plannen zijn eenvoudig en praktisch en bestaat uit onder meer zeepdispensers, desinfectie- en informatiezuilen, desinfectiekranen, pedalen met sensoren en handenwassers en -drogers.

Bij Dorpshuis De Oase (Alverna), Dorpshuis De Waayershof (Niftrik) en MFA De Zandloper (Bergharen) dekt de te verlenen subsidie maar een deel van de kosten. Zij geven echter aan dat ze hun plan uitvoeren met inzet van eigen middelen.

Voorwaarde

Als voorwaarde wordt door de provincie gesteld dat de organisaties hun project volledig uitvoeren binnen 6 maanden na het provinciaal besluit en dat zij vóór 1 november 2021 bij de gemeente een eindverslag ter goedkeuring indienen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen