Theater ’t Mozaïek krijgt openluchttheater

Het voorplein van theater 't Mozaïek wordt ingericht als openluchttheater.
Het voorplein van theater 't Mozaïek wordt ingericht als openluchttheater.
Foto: Google Maps

Theater ’t Mozaïek in Wijchen gaat in de zomer coronaproof voorstellingen programmeren in een naast het theater tijdelijk ingericht openluchttheater. Dat is mogelijk geworden dankzij een bijdrage van het Kickstart Cultuurfonds.

De bijdrage van 29.200 euro is expliciet bedoeld voor de inrichtingskosten, extra kosten voor techniek- en communicatiekosten en de inhuur van publieksbegeleiders.

Kickstart

Kickstart Cultuurfonds is een tijdelijk fonds dat in 2021 circa 20 miljoen euro te besteden heeft. Het werd in 2020 opgericht op initiatief van de BankGiro Loterij, VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en de VandenEnde Foundation, in samenwerking met een grote groep private cultuurfondsen en het ministerie van OCW. De opzet is de culturele sector te helpen zich aan te passen aan de veranderende omstandigheden die zijn ontstaan als gevolg van de coronamaatregelen. Het fonds werkt met verschillende indienrondes en verschillende categorieën: producenten van professionele podiumkunsten, muziekpodia, musea en theaters. Voor iedere categorie is er twee keer de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.

Eerder zijn voor dit jaar 3 indienrondes aangekondigd. Reden om dat te wijzigen in twee rondes is dat in de eerste ronde van 2021 in totaal al 468 aanvragen binnenkwamen en het beschikbare budget van 20 miljoen euro in twee rondes zijn te besteden.

1,5 meter-criteria

Vorig jaar kwamen er in drie rondes in totaal 615 aanvragen binnen. Dat heeft geresulteerd in 418 toekenningen voor in totaal bijna 16 miljoen euro.

Het sociaal, cultureel en educatief centrum ’t Mozaïek kreeg vorig jaar al 21.967 euro om het theater aan te passen aan de 1,5-meter-criteria. Zo is de theaterzaal met losse tafels en stoelen ingericht, waardoor de zaalcapaciteit wordt verhoogd ten opzichte van de oorspronkelijke tribuneopstelling. Met tapijten is een sfeervolle scheiding tussen de bezoekers gecreëerd. Ook werd het boekingssysteem aangepast en zijn extra publieksmedewerkers ingezet.

Verplaatst

Theater ’t Mozaïek is zeker tot 1 april gesloten. De voorstellingen die voor de komende tijd waren gepland, zijn geannuleerd of verplaatst. Dat zijn:

  • 25 maart – Jochen Otten –> nog niet bekend
  • 27 maart – CASH the tribute –> verplaatst naar 25 september 2021
  • 28 maart – Klets Kindercabaret –> nog niet bekend
  • 3 april – Mariska van Kolck –> geannuleerd
  • 16 april – Joan Ellen – geannuleerd
  • 23 april – Jeroens Clan –> verplaatst naar 8 april 2022
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen