Juliëtte Liebregts wint halve regiofinale voorlezen

Juliette Liebregts
Foto: Kampvuur.tv

Juliëtte Liebregts van basisschool De Viersprong in Wijchen heeft in de regio Rivierenland/Wijchen de halve finale van de voorleeswedstrijd gewonnen.

De 11-jarige Juliëtte las voor uit het boek Oma ontsnapt! van Janneke Schotveld. De wedstrijd vond online plaats en werd gejureerd in Tiel. Het betrof een voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd. De winnaar zal binnenkort onze regio vertegenwoordigen in de provinciale finale.

Juryvoorzitter Niko Wiendels, wethouder van de gemeente Buren, feliciteert Juliëtte Liebregts. Foto: de Bibliotheek Wijchen

Video

Begin maart won de leerlinge van groep 8 al de Wijchense voorleeswedstrijd waaraan 4 scholen meededen. Niet live in de Bibliotheek, maar via een filmpje. Ook nu las Juliëtte een verhaal voor op een video.

Landelijke finale

Het is de 28e keer dat De Nationale Voorleeswedstrijd wordt gehouden. Dit jaar organiseerden 2837 scholen een schoolwedstrijd. In totaal deden 150.155 kinderen uit groep 7 en 8 van basisscholen uit heel Nederland mee als voorlezer of luisteraar.

Op 26 mei nemen de twaalf provinciale winnaars het tegen elkaar op in de landelijke finale.

Zie ook:
Juliëtte Liebregts leest het beste voor in Wijchen

 

 

 

Reacties

Cookieinstellingen