Meerderheid bezoekers tevreden over zwembad

Foto: wijchen.nieuws.nl

Een grote meerderheid van de bezoekers van Zwembad De Meerval is tevreden over de kwaliteit en de klantvriendelijkheid. Dat blijkt uit een online enquête die het zwembad samen met de gemeente heeft gehouden. 832 mensen vulden de vragenlijst in.

De enquête bestond uit 21 vragen. Met de antwoorden wil de gemeente de toekomst van het zwembad afstemmen op de wensen en opvattingen van de gebruikers. De vraag is of De Meerval wordt opgeknapt of dat er een nieuw zwembad komt.

Bron: Zwembad De Meerval

Hygiëne

De meeste invullers zijn recreatieve- en baantjeszwemmers die het zwembad vaak bezoeken, gevolgd door zwemlesbezoekers. Wat opvalt is dat de grote meerderheid tevreden tot volledig tevreden is over zaken als kwaliteit en klantvriendelijkheid, de hygiëne, het activiteitenaanbod en de voorzieningen. Met betrekking tot de schoonmaak is de fractie ontevredenen sinds 2018 afgenomen. Toen was 13 procent van de respondenten ontevreden; nu 8 procent.

Buitenbad

Bij de open antwoorden zijn vaak opgemerkte wensen een buitenbad, meer peuter- en kleutervoorzieningen, spectaculairdere/interactieve glijbanen en uitbreiding van de saunavoorzieningen. Een mogelijkheid om tijdens de zwemlessen te zitten en je kind te volgen staat ook op meerdere wensenlijstjes.

Tarieven

Opvallend volgens de onderzoekers is dat ruim 80 procent van de bezoekers de tarieven van het zwembad niet te duur én niet te goedkoop vindt. Ook blijkt 76 procent van de bezoekers in beginsel bereid meer te betalen voor het zwembad indien er een verbeterd aanbod is.

Horeca

De hygiëne in de horeca-afdeling (verpacht) van het zwembad wordt goed gewaardeerd. Over het aanbod zijn de respondenten minder gestemd, er zijn in de open antwoorden opvallend veel bezoekers die graag een gezonder alternatief op de kaart zien en een verruiming van de openingstijden.

Ruim 44 procent van de deelnemers aan de enquête kan vergelijken: ze bezoeken ook andere zwembaden in de omgeving. Uit de open antwoorden blijkt dat men bij andere zwembaden vooral het ruimere aanbod voor kinderen waardeert.

Hier is meer informatie over de onderzoeksresultaten te vinden.

Zie ook:
Zwembad De Meerval: opknappen of nieuw bouwen?

Reacties