Gemeente gaat zelf signalen Compass GGZ onderzoeken

Foto: Gerd Altmann/Pixabay

De gemeente Wijchen heeft de afgelopen jaren verschillende signalen over zorgaanbieder Compass doorgegeven aan de inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. De gemeente heeft Compass op dit moment gecontracteerd voor jeugd-GGZ.

De inspectie, die verantwoordelijk is voor het toezicht op de kwaliteit van zorg, heeft tot nu toe geoordeeld dat de kwaliteit van deze zorgaanbieder voldoende is. Compass GGZ mag op dit moment daarom zorg (blijven) verlenen.

Radio-uitzending

Het radioprogramma Pointer besteedde eind april aandacht aan de eigenaar en bestuurder van de Wijchense jeugdzorg- en ggz-instelling Compass GGZ (bekijk hier de uitzending).  Uit onderzoek van Pointer en Follow the Money zou blijken dat de man zich ten onrechte voordoet als psychotherapeut.

Handhavend

De gemeente gaat naar aanleiding van de berichten in de media de genoemde signalen verder onderzoeken. ‘Als we de onderzoeken hebben afgerond, besluiten we om al dan niet handhavend op te treden. Leidend voor ons is dat cliënten recht hebben op goede zorg. Als gemeente willen wij samenwerken met integere aanbieders’, aldus de gemeente.

Contact

Wilt als cliënt twijfelt of hij de behandeling bij Compass wilt voortzetten kan contact opnemen met de huisarts of om onafhankelijke cliëntondersteuning vragen via MEE Gelderse Poort.

Wie signalen of ervaringen met de genoemde aanbieder heeft en die met de gemeente of de Inspectie wil delen, kan een melding doen bij het Regionaal Meldpunt Zorg. Via deze website werkt de gemeente regionaal samen met betrekking tot de signalen van Compass GGZ.

Zie ook:
Radioprogramma over instelling Compass GGZ Wijchen

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen