Horeca doet mee aan Fairtrade Week

Burgemeester Van Beek krijgt het bord van Fairtrade Gemeente. In het midden wethouder Burgers
Foto: Twitter gemeente Wijchen

De gemeente Wijchen is officieel een Fairtrade Gemeente. Dat is het resultaat van een campagne waarmee een groepje inwoners van Wijchen eind 2018 aan de slag is gegaan. Een aantal horecagelegenheden in de gemeente doet deze week mee aan de Fairtrade Week.

Burgemeester Marijke van Beek kreeg afgelopen zaterdag een bord met opschrift Fairtrade Gemeente aangeboden bij de rotonde van de Graafseweg met de Nieuweweg, bij café Teersdijk. Er zijn nu 89 gemeenten die zich Fairtrade Gemeente mogen noemen. Dat is ongeveer een kwart van alle gemeenten.

Eerlijke handel

Binnen een Fairtrade Gemeente zijn er veel inwoners, bedrijven, organisaties en instellingen die fairtradeproducten gebruiken of verkopen. Zoals koffie, thee, cacao, suiker, bananen en katoen. Bij fairtrade gaat om eerlijke handel met de opzet kleine producenten en arbeiders in Afrika, Zuid-Amerika en Azië een eerlijke prijs te geven voor hun producten. Daardoor kunnen ze op eigen kracht armoede aanpakken, zich beter organiseren en duurzaam ondernemen.

De kerngroep in Wijchen bestaat uit Hetty van Dalen, Henk Campschroer, Henk van Haeften en Liduine Verhelst. Nieuwe leden zijn welkom. Wie zich wil aanmelden of informatie wil, kan een e-mail sturen.

Horeca

Deze week wordt ook de Fairtrade Week gehouden die tot en met 16 mei duurt staat. De week staat in het teken van de horeca. In Wijchen doen hieraan mee Sterrebosch, Thuis bij Fien en Zaal 4.

Zie ook:
Wijchen wordt ook Fairtrade Gemeente

 

 

 

 

 

Reacties