Guus Reichgelt nieuw raadscommissielid D66

Het vertrekkende en nieuwe raadscommissielid voor D66: Emmy Wittenberg (l) en Guus Reichgelt
Het vertrekkende en nieuwe raadscommissielid voor D66: Emmy Wittenberg (l) en Guus Reichgelt
Foto: D66 Wijchen

Guus Reichgelt volgt bij D66 Emmy Wittenberg op als raadscommissielid. Wittenberg was eerder in juni 2020 al teruggetreden als raadslid en fractievoorzitter omdat het politieke werk te lastig viel te combineren met de eisen van werk en thuis.

Guus Reichgelt (48) werkt als vertaler Duits. Hij woont met zijn vrouw en drie kinderen op Alverna en is daar ook actief als lid van de Dorpsraad. In een wat verder verleden was hij betrokken bij GroenLinks, maar bij D66 voelde hij zich toch meer thuis. “Bij D66 is aandacht voor het groene en sociale, maar ook voor gelijkwaardigheid en kansengelijkheid. Bovendien spreekt mij de stijl van politiek bedrijven van D66 aan, zowel landelijk als in Wijchen.”

Witttenberg (36) blijft wel betrokken als fractieondersteuner. “Zelf ben ik ook eerst een tijdje commissielid geweest voordat ik in de raad kwam. Je kunt zo groeien en warmlopen. Ik ben blij met nieuwe talenten die zich aansluiten en wil daarvoor ruimte bieden.”

Fractievoorzitter Kees van Galen: “In Guus denken we een goede opvolger te hebben gevonden en een talent voor de toekomst. Daar ben ik blij mee.”

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen