NLdoet dit weekend op acht locaties in Wijchen actief

Foto: Oranje Fonds

Het Oranje Fonds houdt vandaag en morgen de 17e editie van NLdoet. Tijdens de grootste vrijwilligersactie van ons land kan iedereen op een laagdrempelige manier ervaren hoe mooi het is om iets voor een ander te doen. In Wijchen worden op 8 plekken de handen uit de mouwen gestoken.

Er zijn in het hele land al ruim 5.500 klussen aangemeld. In Wijchen zijn 8 klussen aangemeld. Dat zijn:

Vrijdag

Centrumbewoners bezoeken met Frisse Wind Teams: tussen 09.30 en 14.00 uur gaat een groep langs bewoners en ondernemers met de vraag of ze een klus kunnen doen (praatje, ramen zemen, reparatieklus). Verzamelen om 09.30 uur op het Marktplein.

Zweetklus Moestuin: van 10.00 tot 15.00 uur, het ingraven van zweetslangen waardoor het moeilijk verplaatsen van sproei-installaties met grote zware slangen niet meer hoeft. De Moestuin is aan de Uitloper (ingang via de Bosweg) in Bergharen.

Zaterdag

Hart van Zuid: van 10.00 tot 13.00 wordt door een groep vrijwilligers de wijk opgeschoond. De start is om 10.00 uur bij het winkelcentrum.

Opknappen omkleedruimte: van 10.00 tot 16.30 uur onderhoud aan de douche- en toiletruimte van duikvereniging De Kaaiman op de Berendonck.

Frisse start tennisseizoen: van 10.00 tot 15.00 uur grote jaarlijkse schoonmaak van het terrein rondom de banen van ’t Heufke in Batenburg.

Onderhoud en aanplant voedselbos Munnikeveld: van 10.30 tot 16.00 uur, voorjaarsonderhoud, aanplant struiken in het voedselbos van tuinvereniging Zesweg.

Onderhoud en aanplant voedselbos Diervoortseweg: van 10.30 tot 16.00 uur aan de Diervoortseweg in Wijchen.

Klus mee met BrinkIdee: van 09.00 tot 17.00 uur, klusjes doen bij wijkcentrum De Brink in de wijk Huurlingsedam/Kerkeveld, zoals de berging opruimen, een likje verf en het fietsenhok uitbreiden.

Vrijwilligers

Oorspronkelijk zou deze editie op 12 en 13 maart plaatsvinden, maar is door de coronacrisis verplaatst naar aankomend weekend.

“We zijn heel blij dat de actie dit weekend door kan gaan”, vertelt Sandra Jetten, directeur van het Oranje Fonds. “De organisaties die meedoen aan NLdoet zetten zich in voor mensen in onze samenleving en zij drijven op vrijwilligers. Alle hulp is daarom welkom. Er is lange tijd weinig mogelijk geweest en natuurlijk gelden er nog altijd beperkingen. Maar juist door de crisis waar we in zitten is hulp van vrijwilligers nóg belangrijker dan die al was. Gelukkig kun je ook op anderhalve meter afstand iets voor een ander betekenen.”

 

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen