Gemeenteraad stelt visie Wijchen-West vast

Foto: CB5

De gemeenteraad heeft donderdagavond de gebiedsvisie Wijchen-West vastgesteld en 7 ton beschikbaar gesteld voor verdere uitwerking van de plannen en de voorbereiding van de uitvoering.

Wijchen-West moet vanaf 2023 een veelzijdige wijk worden met waterpartijen en groen, nieuwe woonvormen, duurzame verwarming, een snelfietsverbinding, pumptrackbaan, deelauto’s en misschien een station.

Geert Gerrits, wethouder Wonen en Ruimtelijke Ordening, noemt de bouw van de wijk noodzakelijk en wenselijk: “De woningnood is hoog, dus we moeten snel nieuwe woningen bouwen. Tegelijk kan een nieuwe wijk ook een toegevoegde waarde hebben voor Wijchen. Denk aan de vitaliteit van scholen, verenigingen en winkelcentra.”

1300 woningen

In Wijchen-West is ruimte voor maximaal 1300 woningen, bedoeld voor starters, senioren, gezinnen en kleine huishoudens. Tenminste de helft komt in het betaalbare segment, de rest wordt vrije sector. Vooralsnog groeit de nieuwe wijk naar 650 woningen.

Wethouder Geert Gerrits. Foto: Gemeente Wijchen

Oppervlaktewater

Wethouder Gerrits is enthousiast over de locatie voor de nieuwe wijk: ”Wijchen-West ligt omsloten door goede uitvalswegen en kan eenvoudig worden aangetakt op de snelfietsverbinding Nijmegen-Oss. Een extra station in Wijchen-West zou kunnen en kan van regionale betekenis zijn, maar is nog onzeker. Voorzieningen liggen dichtbij in aangrenzende wijken. Het centrum en het station liggen op 10 minuten fietsen afstand. Met de Vormerse plas midden in de nieuwe wijk, is er een kans om de wijk duurzaam te verwarmen met oppervlaktewater. Tot slot zijn de gronden in bezit van een beperkt aantal eigenaren, waar we al volop mee in gesprek zijn. Kortom: alle reden om vol in te zetten op deze nieuwe woonwijk.”

Zie ook:
Wijchen-West geeft Wijchen groen-blauwe dorpsrand

Reacties