Wijchen-West geeft Wijchen groen-blauwe dorpsrand

Foto: Gemeente Wijchen

Wijchen krijgt er een nieuwe wijk bij: Wijchen-West. Gelegen tegen de landerijen van de Vormerse hoeve verrijst hier vanaf 2023 een veelzijdige wijk met waterpartijen en groen, nieuwe woonvormen, duurzame verwarming, een snelfietsverbinding, pumptrackbaan, deelauto’s en misschien een station. Dat staat in de visie voor het gebied die het college afgelopen week vaststelde.

De nieuwe wijk Wijchen-West ligt ten westen van de Westerdreef en Randweg-Noord en loopt van de tennisbanen van L.T.V. Vormer tot over het spoor tot het Hof van Hagevoort (zie afbeelding). In totaal komen er 1300 woningen. Vooralsnog groeit Wijchen-West naar 650 woningen, bedoeld voor starters, senioren, gezinnen en kleine huishoudens. Tenminste de helft komt in het betaalbare segment.

Foto: croonenburo5

Juiste keuzes

Geert Gerrits, wethouder Wonen en Ruimtelijke Ordening is enthousiast over de plannen voor de nieuwe wijk: “Wijchen-West is uitermate geschikt om snel te kunnen bouwen. Daar zetten we vol op in. Maar wel met behoud van kwaliteit. Dat staat bovenaan. We willen dat je in deze woonwijk ook over 30 jaar nog steeds fijn kunt wonen. Daarom moeten we nu de juiste keuzes maken en deze visie helpt hierbij. We gaan een mooi stukje Wijchen toevoegen.”

School

Voor de nieuwe wijk zijn geen plannen om winkels of een winkelcentrum te vestigen. “Wijchen heeft goede winkelvoorzieningen in het centrum en in Wijchen-Zuid.” Ook zijn er geen plannen om er een basisschool te vestigen. Al zou een mogelijkheid zijn dat de Speelhoeve daar op termijn naartoe gaat. Die school is sterk verouderd en moet grondig gerenoveerd worden. Op basis van onder andere leerlingprognoses voor de komende jaren en de ontwikkeling van de wijk kan op termijn worden gekeken of een verhuizing wenselijk en mogelijk is.

Zie ook:
Wijchen maakt extra woningbouwplannen

ACHTERGROND: 1500 woningen in 10 jaar in Wijchen

 

Reacties

Cookieinstellingen