Veertien nieuwe ‘schuldhulpmaatjes’ in Wijchen

Foto: SchuldHulpMaatje

Gemeente Wijchen is 14 ‘schuldhulpmaatjes’ rijker. Uit handen van wethouder Nick Derks (Werk en Inkomen) hebben de maatjes hun certificaat ontvangen. Schuldhulpmaatjes helpen mensen die om wat voor reden ook financiële zorgen hebben. Dat kan zijn samen het financiële overzicht krijgen, de administratie op orde brengen of met een gesprek weer rust brengen in iemands leven.

Pim Visser, voorzitter van Schuldhulpmaatje Wijchen, is blij met de nieuwe medewerkers: “14 vrijwilligers hebben de opleiding voor schuldhulpmaatje met succes afgerond. Als mensen in de schulden zitten hebben ze iemand nodig die in hen gelooft en hen helpt. Iemand die zonder te oordelen aan de slag gaat met de mensen om weer financieel op orde te zijn. De vrijwilligers van SchuldHulpMaatje doen dat.”

Als mensen in de schulden zitten hebben ze iemand nodig die in hen gelooft

Vertrouwelijkheid

Schuldhulpmaatje Wijchen heeft als doel dat er weer zicht komt op een oplossing voor de zorgen. Het maatje motiveert de hulpvrager om door te zetten en te geloven in een goed resultaat. De maatjes doen hun werk in vertrouwelijkheid en bewaren geheimhouding over hun werkzaamheden.

Gratis

Wethouder Nick Derks zegt dat in deze coronatijd het omgaan met armoede en schulden een nog groter en onzichtbaarder probleem is. “Hoe eerder mensen aan de bel trekken, hoe beter. Geldzorgen veroorzaken veel stress. Het komt vaak voor dat mensen daardoor niet meer helder kunnen nadenken. En de problemen alleen maar erger worden. Een maatje is er dan om te luisteren, te helpen overzicht te krijgen en samen een aflossingsplan te maken. Zij zijn daar speciaal voor opgeleid. En die hulp kost niets.”

Aanmelden voor hulp bij financiële problemen kan door te e-mailen of telefonisch contact op te nemen via 024-2080075. Op de website van SchuldHulpMaatje is meer informatie te vinden over de stichting.


Reacties