Zaterdag einde aan lockdown

Foto: Pixabay

Er komt een einde aan de lockdown. Stap drie van de versoepelingen gaat door en wordt vervroegd van woensdag 9 juni naar komende zaterdag. Dat betekent dat er vanaf zaterdag weer meer mogelijk is, zoals lekker uiteten gaan.

Er gelden nog wel veel voorwaarden (te vinden op Rijksoverheid.nl). Zo geldt een maximum aantal mensen van 50 per ruimte en natuurlijk ook nog de 1,5 meter afstand houden. Koopavonden zijn weer toegestaan. Alle winkels kunnen volgens hun reguliere openingstijden weer open. Ook worden de verplichte winkeltijden voor kwetsbaren opgeheven. En in alle winkels mag er maximaal 1 persoon per 10 vierkante meter aanwezig zijn.

Dat het einde van de lockdown is vervroegd van volgende week woensdag naar zaterdag, is omdat er volgens premier Rutte zo een extra weekend is voor de culturele sector en de horeca. “Maandenlang gold: gesloten, tenzij. Nu geldt: open, tenzij”, aldus Rutte.

Alcoholverbod

In principe gaan bijna alle locaties binnen en buiten open; kunst en cultuur, horeca, sport, sauna’s, buurt- en wijkcentra, casino’s. Maar nachtclubs, discotheken, festivals en grote evenementen nog niet. Ook zijn er beperkingen in openingstijden: van 06.00 tot 22.00 uur. Er geldt een alcoholverbod van 22.00 tot 06.00 uur. Eten afhalen kan tot 01.00 uur. Reserveren is verplicht, zelfbediening mag nog niet. Verder mogen in de horeca liveoptredens en EK-voetbalwedstrijden op een groot scherm ook nog niet.

Bron : Rijksoverheid

 

 

Reacties