Bedrijventerrein Bijsterhuizen mag uitbreiden

Het gebied langs de Schoenaker (N847) tot aan de Nieuwe Wetering is bedoeld voor de uitbreiding.
Foto: Google Maps

Provincie Gelderland en de Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen geven groen licht voor de eerste uitbreidingsfase van Bedrijventerrein Bijsterhuizen. De eerste uitbreidingsfase is 16,5 hectare groot, wat gelijk staat aan ruim 24 voetbalvelden.

Om de uitbreiding te realiseren heeft de gemeente Wijchen belangstelling voor particuliere grond. De grond grenst aan het bestaande bedrijventerrein. Gemeente Wijchen gaat de aankomende periode verder met de voorbereidingen om bedrijventerrein Bijsterhuizen uit te breiden.

Bedrijfskavels

De vraag naar bedrijfskavels in regio Arnhem-Nijmegen blijft de aankomende jaren onverminderd hoog. Een uitbreiding van Bedrijventerrein Bijsterhuizen komt tegemoet aan de vraag uit de markt. Tot 2030 mag gemeente Wijchen 16,5 hectare uitgeven voor het vestigen van bedrijven.

De beoogde uitbreidingslocatie op Bijsterhuizen. Foto: Google Maps

Het nieuwe plan ligt ten oosten van de Schoenaker en sluit aan op het bestaande bedrijventerrein. Bijsterhuizen is goed ontsloten door de snelwegen in de directe omgeving en er is behoefte aan ruimte.

Kansen

Wethouder Nick Derks is enthousiast over het besluit: ”Uitbreiding van Bijsterhuizen draagt bij aan meer banen voor Wijchen en omliggende gemeenten. Waarschijnlijk levert de eerste uitbreidingsfase 800 directe en 300 indirecte banen op. Daarnaast biedt het ruimte aan lokale, regionale en internationale bedrijven die op zoek zijn naar nieuwe ruimte.

Uitbreiding draagt bij aan 800 directe en 300 indirecte banen

“Nu dit besluit genomen is gaan we verder met het maken van plannen en verwerven van de gronden. Als dat lukt moet er ook een bestemmingsplanprocedure doorlopen worden. Er zijn dus nog wat jaren nodig voordat de schop echt de grond in kan.”

Aanleggen

Een bedrijventerrein aanleggen mag niet zomaar. In de regio wordt iedere 2 jaar onderzocht wat de vraag en het aanbod van bedrijfskavels is. Gemeenten zijn uitgenodigd om hun belangstelling kenbaar te maken. Dit om te voorkomen dat er in de toekomst geen aanbod meer is. Gemeente Wijchen heeft daar gebruik van gemaakt.

Zie ook:
Wijchen wil Bedrijventerrein Bijsterhuizen uitbreiden

Hier een enigszins gedateerde video over Bedrijventerrein Bijsterhuizen.

Reacties