Leden vereniging De Steenuil laten zelf hun huis bouwen

Wethouder Gerrits (2e van links) en leden van De Steenuil tekenen  de overeenkomst
Wethouder Gerrits (2e van links) en leden van De Steenuil tekenen de overeenkomst
Foto: Gemeente Wijchen

Leden van vereniging De Steenuil in Bergharen hebben deze week hun handtekening gezet onder een overeenkomst met de gemeente. Over anderhalf jaar, als alle procedures zijn afgerond, mogen zij in het gebied tussen de Wijksestraat en Molenweg hun huis bouwen.

De toekomstige bewoners hebben zich onlangs verenigd in een zogeheten CPO, een Collectief Particulier Opdrachtgeverschap, dat gezamenlijk opdrachten geeft voor ontwerp en ontwikkeling van hun woningen. Het gaat bij project De Steenuil om 19 woningen die straks een gemêleerde woonbuurt vormen. Minimaal 10 woningen zijn bedoeld voor een groep jonge starters die in Bergharen willen blijven wonen.

Starter

Een van de leden is Luuk Buijs: “In Bergharen komen nauwelijks betaalbare woningen beschikbaar. Ik was al zeker 1,5 jaar aan het rondkijken. Prijzen zijn zo hoog zijn tegenwoordig dat het als starter erg lastig is om ertussen te komen. Dit project betekent veel voor mij. Ik woon hier al mijn hele leven. Sociaal gezien heb ik alles in Bergharen: vrienden, familie, voetbalvereniging, carnavalsvereniging en noem het maar op.”

‘Uitdagende klus’

Wethouder Gerrits juicht het initiatief in Bergharen toe: “Erg mooi als mensen uit het dorp zelf de handen ineenslaan voor zo’n uitdagende klus. Op deze manier heeft nieuwbouw echt een toegevoegde waarde voor de gemeenschap. Daarom werken we als gemeente hier graag aan mee.”

Zie ook:
Inwonersinitiatief: 19 woningen erbij in Bergharen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen