Regenboogvlag bij gemeentehuis in Wijchen

Foto: Gemeente Wijchen

Als het Nederlands elftal vanavond om 18.00 uur begint aan de voetbalwedstrijd tegen Tsjechië weet het zich in ieder geval gesteund door de gemeente Wijchen.

De wedstrijd voor de kwartfinale van het EK wordt gespeeld in Boedapest, de hoofdstad van Hongarije waar onlangs de anti-LHBTI-wet is aangenomen. Tegen die wet wordt wereldwijd geprotesteerd, onder meer door de kleuren van de regenboogvlag te tonen. Deze vlag fungeert sinds eind jaren zeventig als symbool van de homobeweging en later van de LHBTAQI+-gemeenschap.

Bij de wedstrijden Wales-Denemarken en Italië-Oostenrijk van gisteren was al reclame te zien die was aangepast met de regenboogkleuren. Onder meer de reclameborden van Heineken en Booking.com hadden de kleuren erin verwerkt.

Vandaag hangt ook in Wijchen de regenboogvlag, naast de Nederlandse en Wijchense vlag. ‘Een krachtig signaal tegen de anti-LHBTIQ+ wet die in Hongarije is aangenomen. In Wijchen hechten wij veel waarde aan de fundamentele mensenrechten. We zijn tegen discriminatie in alle vormen’ aldus de gemeente.

 

Reacties

Cookieinstellingen