Nieuwe basisschool heet De Bonte Boomhut

Foto: De Bonte Boomhut

De Bonte Boomhut wordt de naam van het Leer-en Ontwikkelcentrum (LOC) Wijchen. De nieuwe basisschool in Wijchen komt in het gebouw aan de Leemweg 121. De nieuwe school gaat op 1 augustus 2022 van start, maar zal dat voorlopig doen in een van de locaties van de onderwijsstichting Kans & Kleur.

Er is gekozen voor een naam die tot de verbeelding spreekt en aansluit bij de visie van de initiatiefnemers op leren en ontwikkelen vanuit een vertrouwde en uitdagende omgeving. De Bonte Boomhut staat voor speels en divers, groen en groei.

De initiatiefnemers van de nieuwe school: v.l.n.r. Wendy Baltussen (ouder), Zoë van Cuijk (ouder), Ilona Baltussen (ouder), Juliëtte Hilte (De Eerste Stap) en Debby Joosten (Kans & Kleur). Bart Loman (Kans & Kleur) ontbreekt op de foto.

LOC De Bonte Boomhut is een vernieuwende onderwijsvorm die op initiatief van enkele betrokken ouders in samenwerking met samenwerkingsstichting Kans en Kleur en kinderopvang De Eerste Stap is ontwikkeld. In het leer- en ontwikkelcentrum worden onderwijs en opvang geïntegreerd.

Welbevinden

Door de combinatie van onderwijs en opvang ontstaan er naast twee gewone schooldagen drie langere dagen, waardoor er volop mogelijkheden zijn om aandacht te besteden aan de persoonlijke ontwikkeling en het welbevinden van de kinderen. Via bewezen methoden wordt gewerkt aan vaardigheden om flexibel en constructief om te gaan met de uitdagingen in hun ontwikkeling. Ook wordt er door de combinatie van onderwijs en opvang ruimte gecreëerd voor individuele leerplannen.

Stamgroep

Kinderen hebben een zogenoemde stamgroep waar zij de dag mee starten en afsluiten, waar zij de warme maaltijd mee gebruiken op de langere dagen en die de basis is voor allerlei activiteiten. De overige tijd brengen zij door in de unit waar zij met kinderen uit alle stamgroepen werken aan hun individuele leerplannen. Met het centrum wordt een mini-samenleving gecreëerd, waarin middels afwisselende projecten aandacht is voor maatschappelijke thema’s.

Enthousiast

Wethouder Paul Loermans zei eerder op wijchen.nieuws.nl blij te zijn met de komst van de school naar Wijchen. “Ik ben er heel erg enthousiast over. Het is een concept waarbij spel en leren met elkaar vervlochten zijn.”

LOC De Bonte Boomhut opent in het schooljaar 2022-2023 de deuren Het gebouw aan de Leemweg wordt vanaf eind dit jaar grondig vernieuwd; in die tijd krijgt het Pro College onderdak aan de Leemweg. Als de vernieuwbouw klaar is, kan het Pro College (praktijkonderwijs) weer naar de Acaciastraat. Dat is naar verwachting rond maart 2023. De Bonte Boomhut kan dan naar de Leemweg. Het is op termijn de bedoeling dat de nieuwe school naar het Hart van Zuid gaat.

Vragenlijst

Voor de verdere uitwerking van LOC De Bonte Boomhut is, in samenwerking met een onafhankelijk onderzoeksbureau, een vragenlijst met 10 inhoudelijke vragen opgesteld. Ouders en verzorgers met kinderen in de leeftijd van 0 tot 6 jaar in Wijchen worden uitgenodigd om deze vragenlijst in te vullen.

Zie ook:
Nieuwe basisschool komt in gebouw aan de Leemweg

 

 

Reacties

Cookieinstellingen