Wijchen gezien vanuit de ruimte

Foto: Thomas Pesquet/ESA

De Franse ruimtevaarder Thomas Pasquet heeft onlangs op zijn Twitter-account een foto van Nederland geplaatst. Hoewel Nederland niet het grootste land in de wereld is, zo schrijft Pasquet, kon hij niet het hele land op de foto krijgen. Wijchen staat er wel nog op.

Foto: Thomas Pesquet/ESA

Onlangs plaatste Pesquet een foto van Nederland, gezien vanuit de ruimte, met als tekst:

The #Netherlands is not the largest country in the world, but I still didn’t manage to fit it all into the camera frame! I did get most of it, including @ESA_tech centre. The #EuropeanRoboticArm was assembled near there and will be launched soon! #MissionAlpha

Ruimtestation

Pesquet maakte de foto van Nederland vanuit het internationaal ruimtestation ISS. Dat maakt iedere 92 minuten een rondje om de aarde op zo’n 425 kilometer hoogte. Hij maakte de foto op dinsdag 1 juni, rond half zeven ’s avonds Nederlandse tijd.

Het ISS komt regelmatig boven Nederland. Bij gunstige weersomstandigheden is het ruimtestation met het blote oog te zien.

SpaceX

De 43-jarige Thomas Pesquet maakt sinds 2009 hij deel uit van het Europees astronautenkorps. In november 2016 maakte hij zijn eerste ruimtevlucht aan boord van de Russische Sojoez MS-03-capsule. Hij verbleef ongeveer 6 maanden aan boord van het ISS, het International Space Station.

Op 23 april 2021 vertrok hij voor zijn tweede ruimtevlucht, ditmaal aan boord van een door NASA gehuurde Crew Dragon van SpaceX. Ook dit keer zal zijn verblijf in het internationale ruimtestation circa 6 maanden duren. Via zijn Twitter-account laat hij regelmatig foto’s en video’s zien vanuit de ruimte.

Het International Space Station (ISS). Foto: NASA
De Franse astronaut Thomas Pesquet in zijn SpaceX-outfit. Foto: NASA/Robert Markowitz

Reacties

Cookieinstellingen