Wandeling met boswachter door Heerlijkheid Hernen

Heerlijkheid Hernen
Foto: Wijchen=

De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen houden komende zaterdag een wandeling door Heerlijkheid Hernen, een lange wandeling vanaf kasteel Hernen. Het kasteel Hernen kent nog vele middeleeuwse kenmerken omdat het eeuwenlang nauwelijks is verbouwd.

Het landschap om het kasteel is parkachtig met droge en natte gedeelten wat garant staat voor een rijke flora en fauna. De boswachter laat dit zien en toont de plek waar de oude veldoven stond. Tevens is te zien waarom de das zich in dit gebied al eeuwenlang thuis voelt.

Vier uur

De wandeling die om 10.00 uur begint en circa 4 uur duurt, voert van het kasteel door het dorp Hernen, door het Hernense bos en langs het ven en de Hernense molen, die onlosmakelijk is verbonden met het kasteel.

Na de wandeling kunnen de deelnemers op eigen gelegenheid het kasteel bezoeken waar een presentatie is van het verhaal van de oude toren.

Reserveren

Wie mee wil wandelen dient vooraf online te reserveren op de site van Geldersch Landschap & Kasteelen. Daar is ook meer informatie te krijgen.

Reacties