Dertig woningen erbij in Niftrik, negen in Batenburg

Foto: Manfred Richter/Pixabay

In navolging van Bergharen, Balgoij en Wijchen, gaan ook in Niftrik en Batenburg bewoners samen hun huis bouwen. Niftrik krijgt er komende jaren zo’n 30 woningen bij, Batenburg 9.

Wethouder Wonen Geert Gerrits vindt dit goed nieuws: “Deze initiatieven dragen bij aan de leefbaarheid van deze dorpen en sluiten mooi aan op de woonbehoefte in onze gemeente.”

CPO

Niftrik krijgt er straks 30 woningen bij verspreid over twee locaties. De woningen zijn bedoeld voor starters, senioren en doorstromers. De toekomstige bewoners hebben zich al verenigd in een zogeheten CPO, een collectief particulier opdrachtgeverschap, dat gezamenlijk opdrachten geeft voor ontwerp en ontwikkeling van hun woningen. Zo sparen ze kosten en kan ieder bouwen naar zijn eigen wensen en mogelijkheden.

De Kernen

Ook in Batenburg hebben de toekomstige bewoners een CPO opgericht. Ze gaan 4 woningen bouwen: 3 vrijesectorwoningen en 1 sociale koopwoning. Deze sociale koopwoning wordt gebouwd door woningstichting De Kernen die naast deze woning ook 5 sociale huurwoningen bouwt.

Niftrik

Ilse Lepoutre, lid van CPO-vereniging Bouwen in Niftrik Groep (BING) is geboren en getogen in Niftrik en woonde lange tijd op verschillende plaatsen in het buitenland. “Dit project voor mij en mijn zus is een unieke kans om met onze gezinnen terug te keren naar onze roots. En een huis te bouwen dat helemaal naar wens is.”

Wethouder Geert Gerrits. Foto: Gemeente Wijchen

Kwaliteit

Wethouder Gerrits juicht de initiatieven in Niftrik en Batenburg toe: “Mooi als mensen uit het dorp zelf de handen ineenslaan voor zo’n uitdagende klus. Op deze manier is nieuwbouw direct van toegevoegde waarde voor de gemeenschap. Daarom werken we als gemeente hier graag aan mee. Natuurlijk blijven we scherp letten op kwaliteit en op het behalen van de gemeentelijke woonopgaven. We hopen na de zomer samen een overeenkomst te kunnen ondertekenen waardoor er voor alle partijen duidelijkheid ontstaat.”

Zie ook:
Particulieren zorgen voor 49 nieuwe woningen

Reacties