Taxus Taxi zamelt ruim 300.000 kilo snoeisel in

Foto: Taxus Taxi

Stichting Taxus Taxi heeft dit jaar in Gelderland, Brabant en Noord-Limburg ruim 300.000 kilo taxussnoeisel ingezameld voor de ‘strijd tegen kanker’. Hiermee is een grote hoeveelheid basisgrondstof voor kankerremmende medicijnen gerealiseerd.

Met de opbrengst kunnen ruim 2.700 chemokuren worden gemaakt. In de taxusnaaldjes zit namelijk de stof paclitaxel (merknaam Taxol) dat kankerremmend werkt. Elk jaar wordt nauwkeurig bepaald in welk gebied de ophaalservice aangeboden kan worden om zo dicht mogelijk bij de gestelde doelstelling te komen. Dat is dit jaar ook weer in Wijchen.

Ophalen

De taxusinzameling van het snoeisel van de Taxus Baccata is gestart in 2009. Iedereen die deze haag in de tuin heeft staan kan het snoeiafval (minimaal één kruiwagen vol) kosteloos door Taxus Taxi laten ophalen. De chauffeurs zijn 7 dagen in de week onderweg. Ophalen kan tot september.

De bekendheid van de taxusinzameling is inmiddels zo groot geworden, dat Taxus Taxi is uitgegroeid tot een professionele ANBI-stichting. Een ANBI is een Algemeen Nut Beogende Instelling. Een instelling kan alleen een ANBI zijn, als ze zich nagenoeg geheel inzet voor het algemeen belang.

Drogerij

Op het servicekantoor in Cuijk werken gedurende de zomermaanden diverse medewerkers. In Oss bevindt zich de drogerij waar de chauffeurs het taxussnoeisel aan het einde van de dag naartoe brengen. De drogerij verzorgt het drogingsproces en het transport naar het buitenland.

Zie ook:
Taxus Taxi haalt weer gratis thuis snoeisel op

Reacties

Cookieinstellingen