Zilveren Draagspeld van gemeente voor Henk Hermsen

Henk Hermsen (l) krijgt de Zilveren Draagspeld van locoburgemeester Paul Loermans
Henk Hermsen (l) krijgt de Zilveren Draagspeld van locoburgemeester Paul Loermans
Foto: Gemeente Wijchen

Henk Hermsen uit Wijchen heeft vanmiddag de Zilveren Draagspeld van de gemeente Wijchen gekregen. Locoburgemeester Paul Loermans reikte deze aan hem uit in Leur tijdens de pauze van de jaarlijkse scootmobieltocht.

De Zilveren Draagspeld wordt uitgereikt aan personen die zich op een bijzondere manier voor de inwoners van de gemeente Wijchen inzetten. Hermsen ontving de Draagspeld voor uitzonderlijke betrokkenheid bij het sociale leven in Wijchen. Henk Hermsen zet zich al tientallen jaren op intensieve wijze vrijwillig in voor de samenleving. De werkzaamheden zijn gekoppeld aan organisaties in de gemeente, maar ook voor individuele hulp staat hij volgens Loermans altijd voor iedereen klaar. Groot is zijn betrokkenheid bij mensen met een beperking.

Leefbaarheidsgroep

Hermsen is sinds de jaren negentig verbonden aan de FNV en bood veel Wijchenaren ondersteuning. Ook is hij een waardevolle kracht voor de Leefbaarheidsgroep Wijchen-Noord en werkt hij regelmatig in de Smultuin in Park Noord. Daarnaast zet hij zich in voor de werkgroep BTB van de Cliëntenraad Integraal Gehandicaptenbeleid Wijchen. Sinds 2010 is hij actief betrokken bij de organisatie van de jaarlijkse scootmobieltocht. Hermsen ontving in 2014 een koninklijke onderscheiding.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen