Merel Smulders gehuldigd in Wijchen

BMX-rijdster Merel Smulders is woensdagavond gehuldigd voor haar prestaties in Tokio bij de Olympische Spelen. De 23-jarige Smulders, die in Wijchen woont, wist op knappe wijze een bronzen medaille te veroveren. Om haar daarvoor te eren had de gemeente Wijchen een rondrit door Wijchen georganiseerd met een huldiging bij FCV Wycross. Merel komt hier nog regelmatig met zus Laura oefenen op het circuit van de fietscrossvereniging.

Locoburgemeester Paul Loermans sprak lovende woorden. Loermans haalde aan hoe dicht vreugde en verdriet bij elkaar liggen. Hij doelde hiermee op het uitvallen van zus Laura, vooraf als een van de grote kanshebbers gezien voor een gouden medaille. Een val in de halve finale kostte haar een finaleplaats en leverde een blessure op.

Hij had ook berekend hoe bijzonder het was dat de beide Wijchense zusjes deel uitmaakten van de Nederlandse Olympische afvaardiging. “Er zijn ongeveer 17 miljoen Nederlanders. Er waren ongeveer 300 mensen die zo’n Olympisch shirt aanhadden; dat is 0,0017 procent. Dan ben je dus heel bijzonder. En daarnaast: we doen sinds 1900 mee aan de Olympische Spelen en er zijn maar zo’n 300 medaillewinnaars. Dus dames, jullie zijn heel bijzonder. Jullie hebben een geweldige prestatie geleverd.”

Namens de gemeente bood Loermans Merel bloemen en een envelop met inhoud aan. Daarna werd de rit vervolgd door het centrum van Wijchen en vervolgens naar Horssen waar de beide zusjes zijn opgegroeid.

Zie ook:
Wijchen huldigt Olympische medaillewinnaar Smulders

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen