‘Leukste, sportiefste en mooiste sportplek’ geopend

Wethouder Paul Loermans (met hoed) opende begin augustus  Pumptrack Wijchen.
Wethouder Paul Loermans (met hoed) opende begin augustus Pumptrack Wijchen.
Foto: Instagram Pumptrack Wijchen

De pumptrack in Wijchen is vanmiddag officieel geopend. Omdat er door de coronamaatregelen geen groot festijn werd georganiseerd, werd het een bescheiden feestje met clinics door Nederlands kampioen BMX Mitchel Schotman.

Wethouder Paul Loermans opende de baan die al enige tijd in gebruik was door enthousiaste jeugd die er hun rondjes met loopfiets, step, skateboard, BMX-fiets of skates, helling op, helling af, draaide. De pumptrack is volgens Loermans een prachtige aanwinst voor Wijchen.

Wycross

De baan aan de Beemd in Wijchen-West kwam tot stand op initiatief van Olaf van Kolck van FCV Wycross. De baan is aangelegd mede met subsidie van de provincie Gelderland. Loermans noemde ook de vrijwilligers van FCV Wycross die meegeholpen hebben om de baan te realiseren.

Het was voor de Wijchense fietscrossvereniging een feestelijke week, want afgelopen woensdag werd Merel Smulders gehuldigd die op de Olympische Spelen een bronzen plak behaalde bij het onderdeel BMX. Merel en zus Laura trainen nog regelmatig op de baan van Wycross aan het Sint Jorispad.

Vertrouwen

Op de Instagram-pagina van Pumptrack Wijchen staat te lezen: ‘Vanaf vandaag kunnen we ook officieel gaan genieten van de leukste, sportiefste en mooiste sportplek van @gemeentewijchen’. Er worden een hoop betrokkenen bedankt ‘voor jullie vertrouwen in het idee om meer kids naar buiten te krijgen en samen te laten sporten door het aanleggen van een pumptrack in Wijchen. Have a wheelie great time.’

Zie ook:
Pumptrack aan de Beemd klaar voor gebruik

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen