D66 wil meer aandacht voor luchtventilatie in scholen

Foto: Stefan Meller/Pixabay

D66 in Wijchen wil weten of de gemeente speciale protocollen heeft voor het ventileren op scholen. Ook pleiten de democraten voor het plaatsen van CO2-meters voor zover die er nog niet staan.

“Tijdens de coronacrisis is ventilatie lang een onderbelicht onderdeel geweest in Nederland, ook vergeleken met ander landen”, zegt D66-raadslid Kees van Galen. “In België moeten horecazaken vanaf 1 juli verplicht een CO2-meter hebben, want hoe slechter de ventilatie, hoe groter de kans op coronabesmetting via aerosolen.”

CO2-meters

D66 zegt dat ventileren ook bij thuiswerken steeds meer een speerpunt wordt en dat wetenschappers demissionair premier Rutte hebben opgeroepen om ventilatie veel serieuzer te nemen als maatregel tegen de verspreiding van corona. “Bij een werkconferentie over scholen van de Gezondheidsraad in december is gepleit voor ventilatie op scholen. Ook daar worden CO2-meters genoemd als belangrijk instrument.”

D66-raadslid Kees van Galen. Foto: D66 Wijchen

Veilig naar school

D66 wil van het college van burgemeester en wethouders weten of de gemeente al speciale protocollen heeft en of de gemeente kan garanderen dat alle kinderen in Wijchen veilig naar school kunnen als het gaat om ventileren. “In hoeverre ziet het college zich, ook in relatie tot Kans en Kleur en besturen van voortgezet onderwijs, als verantwoordelijk voor de ventilatie en het plaatsen van CO2-meters in klaslokalen?”, zegt Van Galen.

Tevens wil het D66-raadslid weten of de gemeente al werkt met CO2-meters en of er een adequaat actieplan luchtverversing is.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen