Alvernees Fred Rutten commissaris bij NEC

Foto: Ann/Pixabay

Fred Rutten is benoemd tot lid van de raad van commissarissen van NEC. De in Alverna geboren Rutte (58) vervangt Leen Looijen die ermee stopt. Rutten gaat zich bezighouden met technische zaken binnen de raad.

Fred Rutten speelde als kind bij VV Alverna en ging op 15-jarige leeftijd naar FC Twente waar hij als 17-jarige zijn debuut maakte in het profvoetbal. Hij speelde als verdediger en meestal als laatste man.

Nederlands elftal

De Wijchenaar behoorde in 1988 tot de selectie van het Nederlands elftal; Rutten viel echter af voor de definitieve selectie die uiteindelijk Europees kampioen zou worden. Hij werd diverse malen geselecteerd voor Oranje, maar speelde maar 1 interland; op 16 november 1988 tegen Italië.

Trainer

In 1992 stopte hij noodgedwongen met betaald voetbal wegens heupproblemen. Na zijn voetbalcarrière werd Rutten trainer van FC Twente (waarmee hij in 2001 de KNVB-beker en in 2006 de UEFA Intertoto Cup won), Schalke, PSV, Vitesse, Feyenoord, Al Shabab, Maccabi Haifa en Anderlecht. In 2008 werd Rutten onderscheiden met de Rinus Michels Award.

NEC

De Wijchenaar werd begin dit jaar diverse malen gezien op de tribune van NEC; op het verzoek van multimiljonair Marcel Boekhoorn, fervent supporter van NEC, om een functie te vervullen bij de Nijmeegse club, ging hij uiteindelijk in. NEC komt dit seizoen uit in de eredivisie. De eerste wedstrijd, afgelopen zaterdag, ging met 5-0 verloren tegen Ajax.

Reacties