Zorgen CDA over risico’s van Omgevingswet

Foto: Rijksoverheid

Op 1 juli 2022 treedt de Omgevingswet in werking. In deze wet zijn tientallen wetten en honderden regels die met de leefomgeving te maken hebben, gebundeld in één nieuwe wet. Het CDA in Wijchen vreest dat met de nieuwe wet het langer duurt om een vergunning te krijgen.

CDA-raadslid Jan Peters Sengers. Foto: CDA Wijchen

“Het is niet ondenkbaar dat met de inwerkingtreding van deze wet het traject om te komen tot een vergunning langer gaat duren”, zegt raadslid Jan Peters Sengers. “Ook is er bij bezwaar en beroep nog geen jurisprudentie beschikbaar. Dit betekent onder de nieuwe Omgevingswet een onzeker traject vooral in de tijd bezien.”

Hij doelt hiermee op de inspanningen van de gemeente Wijchen om zo snel mogelijk veel woningen te bouwen. “En dat is hard nodig gezien de enorme woningschaarste in onze regio.”

Gemeenteraad

Het CDA wil van de burgemeester en wethouders weten of zij het denkbaar achten dat er risico’s zijn voor de voortgang van het woningbouwprogramma door de Omgevingswet. Daarnaast of het college  van plan is de beslisnota voor de bestemmingsplannen van het versnelde woningbouwprogramma ruim voor de Omgevingswet van kracht wordt aan de gemeenteraad aan te bieden.

Mogelijkheden

Ook wil Sengers weten of het college mogelijkheden zien om nog andere bestemmingsplannen uit het woningbouwprogramma naar voren te halen. “Zodat ook deze nog voor de inwerkingtreding van de Omgevingswet door de gemeenteraad kunnen worden  vastgesteld.”

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen