Merel en Laura Smulders actief op het WK BMX

Merel Smulders
Foto: Team TVE Sport

BMX-rijders Merel en Laura Smulders uit Wijchen doen dit weekend mee aan het WK BMX dat op Papendal wordt gehouden. De deelname van Laura mag verrassend genoemd worden na haar val op de Olympische Spelen in Tokio.

Laura (l) en Merel Smulders tijdens de huldiging begin augustus in de gemeente Wijchen. Foto: CIZO Communicatie Wijchen

Laura Smulders (27) liep bij de val in de halve finale een afgescheurde en ingescheurde enkelband op. Het herstel gaat sneller dan verwacht en daarom kan ze dit weekend aan de start op het wereldkampioenschap verschijnen. Haar zus Merel (23) hoopt na haar bronzen medaille op de Spelen enkele weken geleden, in Arnhem weer succes te boeken bij het WK.

Spectaculair

Aanvankelijk zou het wereldkampioenschap een week duren, maar vanwege de aangescherpte maatregelen voor COVID-19 is dat indertijd aangepast naar een weekend. Directeur Hotel en Sportcentrum Papendal, Jochem Schellens: “Uiteraard is de teleurstelling groot dat we niet het WK kunnen neerzetten dat wij voor ogen hadden. Het risico, als we zoveel mensen bij elkaar brengen, is te groot en daarin nemen wij onze verantwoordelijkheid. Ieders gezondheid staat voorop. Dat neemt niet weg dat we nog steeds gaan zorgen voor een spectaculair weekend voor de Elite en Junior rijders.”

Finales

Gisteren en vandaag zijn de trainingen van de Elite en Junior klasse op Papendal; publiek is daarbij niet toegestaan. Morgen, zondag 22 augustus, vinden de wedstrijden en finales plaats. Publiek is hier wel toegestaan waarbij de maatregelen in acht worden genomen zoals testen voor toegang en vastgestelde zitplaatsen.

Zie ook:
Merel en Laura Smulders geselecteerd voor WK BMX

Fotoserie: Merel Smulders gehuldigd in Wijchen

 

Reacties