Ilse Arts wint met Nederlands rolstoelbasketbalteam

Ilse Arts (tweede van links) viert met het Nederlands team de overwinning op de VS

De Nederlandse rolstoelbasketbalsters met de Wijchense Ilse Arts zijn op de Paralympische Spelen begonnen met een klinkende zege op de Verenigde Staten, paralympisch kampioen van Rio.

De Europees- en wereldkampioen was in Tokio met 68-58 te sterk voor de Verenigde Staten, de paralympisch kampioen van 2016.

Slof

De formatie van bondscoach Gertjan van der Linden sloeg in het laatste kwart van 10 minuten hard toe. Bij een stand van 54-54 schoot Oranje uit z’n slof en had het niet veel later een voorsprong van 12 punten. Bo Kramer en Mariska Beijer trokken de kar bij Oranje, de nummer drie van de vorige Spelen, met respectievelijk 20 en 28 punten.

Terugkijken

Vandaag, donderdag, neemt Nederland het op tegen China, dat in de eerste wedstrijd Algerije met 42-19 versloeg. De wedstrijd begint op 13.30 uur.

De wedstrijd tegen de Verenigde Staten is hier bekijken. De reportage begint op 2.20.00.