Wijchen stelt contouren toekomst Wijchen-Zuid vast

Schets uit gebiedsvisie Hart van Zuid, gezien vanuit de buurt Abersland
Schets uit gebiedsvisie Hart van Zuid, gezien vanuit de buurt Abersland
Foto: Gemeente Wijchen

Wijchen-Zuid krijgt een nieuw voorzieningenhart. Het nieuwe centrum krijgt een nieuw multifunctioneel wijkcentrum, een sporthal, een winkelcentrum, zorgvoorzieningen, een ontmoetingsplein en een basisschool, grenzend aan het groen. Daarnaast komen er minimaal 100 nieuwe woningen waaronder zorgwoningen.

Het college van burgemeester en wethouders stelde dinsdag een visie voor dit gebied vast, waarmee een belangrijke basis is gelegd voor de verdere uitwerking van de plannen voor het Hart van Zuid.

Wethouder Geert Gerrits. Foto: Gemeente Wijchen

Jongeren

Wethouder ruimtelijke ordening Geert Gerrits: “De herinrichting van het voorzieningenhart van Wijchen-Zuid en het directe gebied eromheen is nodig om ervoor te zorgen dat Wijchen-Zuid ook in de toekomst een fijne en vitale woon- en leefomgeving blijft. Voor jong en oud. Bereikbaarheid en veiligheid zijn belangrijke aandachtspunten. Ook speelt de visie in op behoeften van jongeren. Want die willen we als gemeente aan ons binden.”

Slopen

Om de plannen mogelijk te maken, moet er ruimte worden gemaakt. Dat betekent dat de bestaande school, het huidige wijkcentrum, de sportzaal en een complex met 34 appartementen mogelijk worden gesloopt. Eind 2022 staat de definitieve besluitvorming gepland.

Winkelcentrum

Omwonenden hebben inmiddels een brief ontvangen met informatie over de laatste ontwikkelingen. De huurders van de 34 sociale huurappartementen aan de 13e straat in Hoogmeer zijn 7 september persoonlijk geïnformeerd over het plan en de mogelijke sloop van hun woningen. Ook de huurders boven het winkelcentrum Zuiderpoort zijn in een bijeenkomst op de hoogte gebracht. Hun woningen blijven, maar het winkelcentrum eronder wordt geheel veranderd.

Samenwerking

Hart van Zuid is een samenwerking tussen initiatiefnemers van het Wijkcentrum, ondernemers Zuiderpoort, Talis, Kans & Kleur, De Eerste Stap, MeerVoormekaar, ZZG zorggroep, Rialto, betrokken inwoners en de  gemeente Wijchen.

Zie ook:
Winkelcentrum Zuiderpoort krijgt flinke opknapbeurt

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen