‘Coronaproof en gezellig gaan samen op de kermis’

Foto: wijchen.nieuws.nl

Na een jaar afwezigheid gaat in Wijchen weer de kermis van start. Van 17 tot en met 21 september staan langs de Kasteellaan en in de achtertuin van het Kasteel Wijchen ruim 40 attracties opgesteld. Burgemeester Marijke van Beek: ‘Coronaproof en gezellig gaan hier prima samen.’

Van Beek is blij dat de kermis – de grootste in het Land van Maase en Waal – dit jaar door kan gaan: ‘Gelukkig kan het feest dit jaar doorgaan. Wel met de nodige voorzorgsmaatregelen. We hebben de kermis dit jaar opgeknipt in twee delen, de Kasteellaan en de Kasteeltuin, om de bezoekers zo veel mogelijk te spreiden. Ook zijn er onder meer aparte in- en uitgangen naar en van het kermisterrein, een looproute die zorgt voor voldoende afstand en plekken waar je je handen kunt desinfecteren.”

Maatregelen

De burgemeester is blij met de voorzorgsmaatregelen die de organisatie treft en rekent op de medewerking van de bezoekers. “Alleen samen zorgen we dat het veilig is. Als iedereen zich aan de maatregelen houdt, wordt het weer een groot feest. Voor jong en oud.”

Prikkelarm

Vanwege corona is er dit jaar geen uitgebreid kermisprogramma, geen vuurwerk/lasershow en geen uitgebreide kermiskrant. Vrijdag 17 september om 15.00 uur opent de burgemeester de kermis op de Kasteellaan. Op zaterdag 18 september is de kermis van 13.00 tot 14.30 uur ‘prikkelarm’ voor mensen die wel van kermis houden maar snel overprikkeld raken van alle indrukken.

Horeca

De feesttenten bij Sterrebosch en op het pleintje bij het oude gemeentehuis zijn gescheiden van het kermisterrein. Beide locaties moeten voldoen aan de geldende coronarichtlijnen. Op het kermisterrein is alcohol niet toegestaan en niet verkrijgbaar.

Zie ook:
Kermis Wijchen gaat dit jaar niet door

Reacties