Ilse Arts benoemd tot Ridder in Orde van Oranje Nassau

Ilse Arts krijgt de felicitaties en bloemen van burgemeester Marijke van Beek
Foto: Gemeente Wijchen

Ilse Arts uit Wijchen is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. De rolstoelbasketbalster kreeg vanmorgen uit handen van burgemeester Marijke van Beek de versierselen die horen bij deze koninklijke onderscheiding.

Tijdens de Paralympische Spelen in Tokyo behaalde Arts met het rolstoelbasketbalteam een gouden medaille. De coach en aanvoerder van het team ontvingen dinsdag het lintje al bij de regeringshuldiging in Den Haag.

De gouden medaille van Ilse Arts. Foto: Gemeente Wijchen

Gemeentehuis

De overige speelsters krijgen hun lintje in hun eigen woonplaats. Vandaag werd Ilse Arts ontvangen in het Huis van de Gemeente in Wijchen om daar haar koninklijke onderscheiding te ontvangen. De huldiging in het gemeentehuis door burgemeester en wethouders was op eigen verzoek in klein gezelschap.

Nationale selectie

Ilse Arts speelde eerst voetbal bij SC Woezik tot zij in 2010 een motorongeluk kreeg. Tijdens het revalidatieproces probeerde zij allerlei sporten en hierbij kwam haar bijzondere talent voor basketbal naar boven. Ze werd gekozen in de nationale selectie en won een bronzen medaille op de Paralympische Zomerspelen in 2016.

Duitsland

In 2017 speelde ze op het Europees kampioenschap rolstoelbasketbal voor vrouwen en in 2018 het wereldkampioenschap rolstoelbasketbal. Momenteel speelt Ilse Arts bij Hot Rolling Bears in Essen in Duitsland.

Zie ook:
Olympisch goud voor Ilse Arts en rolstoelbasketbalteam

 

 

 

 

 

Reacties