Succes Cinema Roma doet bioscoop Beuningen de das om

De Beuningse bioscoop aan de Van Heemstraweg sluit op 1 november de deuren.
Foto: Google Maps

Het succes van Cinema Roma in Wijchen is aanleiding om de bioscoop aan de Van Heemstraweg in Beuningen per 1 november te sluiten. Veel Beuningenaren komen sinds Cinema Roma op de nieuwe locatie aan de Oude Klapstraat zit, ook naar Wijchen voor de filmvoorstellingen.

“Sinds de verhuizing naar het nieuwe pand in Wijchen heeft Cinema Roma een grote aantrekkingskracht op de regio. Veel bezoekers van de Beuningse bioscoop hebben we al regelmatig in het nieuwe pand in Wijchen mogen verwelkomen”, meldt een woordvoerder van het bedrijf.

Drie zalen

Daarnaast komen er steeds meer films uit waardoor het voor een bioscoop met 2 zalen zoals in Beuningen steeds moeilijker wordt om een compleet filmprogramma te bieden. Hierdoor wijken bezoekers van de Beuningse bioscoop regelmatig uit naar Cinema Roma dat 3 zalen heeft met balkons en luxere stoelen voor meer beenruimte.

Servicebioscoop

Cinema Roma zat tot begin 2016 op de Markt in Wijchen met 2 zalen. Rob en Maddy (vandaar de naam Roma) Wolf begonnen in 1984 met hun bioscoop, toen nog met 1 zaal. Het was indertijd de eerste servicebioscoop van Gelderland, een bioscoop waar bezoekers tijdens de voorstelling drankjes en hapjes kunnen bestellen en indertijd ook nog konden roken. Inmiddels zwaait zoon Han Wolf daar en in andere bioscopen de scepter.

RSB Cinemas

Cinema Roma maakt net als Bisocoop van Heemstrabaan in Beuningen deel uit van RSB Cinemas dat 6 bioscopen telt; naast Wijchen en Beuningen ook in Malden, Uden, Veldhoven en Houten. Bioscoop Van Heemstrabaan in Beuningen ging in 2011 open in een gloednieuw pand; de bioscoop is nog tot en met 31 oktober geopend.

Reacties

Cookieinstellingen