Wijchense bakker Jacques door naar de finale HHB

Jacques van Ewijk bezig met zijn polonaisetaart
Foto: still uit tv-uitzending

Jacques van Ewijk, de Wijchense hobbybakker, zit in de finale van Heel Holland Bakt Nog een keer! De 57-jarige heftruckchauffeur scoorde vooral goed bij de signatuuropdracht om een brioche te maken.

Van Ewijks kracht ligt vooral bij broodproducten en dat liet hij zondagavond ook weer zien. Zijn ‘Brioche à la Rose’, de favoriete brioche van Janny van der Heijden, leverde hem zelfs een knipoog op van het jurylid. “Hij is echt heel goed en ik ben blij verrast”, was haar commentaar. De brioche was lekker boterig en mooi van kleur. “I’m impressed”, kreeg de Wijchenaar te horen. Collega-jurylid Robèrt van Beckhoven vond dat Jacques goed had gewerkt.

Bitterkoekjes

De technische opdracht was het maken van petit-crème bitterkoekjes en daarmee eindigde Van Ewijk op een gedeelde tweede plaats. Ze zagen er niet helemaal strak uit volgens Janny. Het koekje was prima al vond Robèrt dat het er ‘niet netjes’ uitzag.

Polonaise

In de laatste opdracht moesten de bakkers een polonaise van meringue maken. Jacques koos voor een deksel met Mondriaanpatroon: ‘Lekker gevuld schuimpje’. Mooi afgewerkt en het ziet er netjes uit, volgens Robèrt. “Superlekker.” De vulling was wel miniem in verhouding met de polonaise zelf, vond Janny.

Al met al was het voldoende voor Jacques van Ewijk om door te gaan naar de finale van Heel Holland Bakt Nog een keer! waarin hij komende zondag de strijd aanbindt met Gwenn (al 3 x Meesterbakker) en Cas. “Ik heb echt zin in de finale. Dit gaat ‘m echt worden. Super”, was zijn commentaar.

De uitzending van afgelopen zondag is hier te zien.

 

Reacties

Cookieinstellingen