Verdachte van brandstichtingen psychisch onderzocht

Rechtbank Gelderland in Zutphen
Foto: de Rechtspraak

De 26-jarige man die verdacht wordt van drie brandstichtingen bij allochtone ondernemers in Wijchen, blijkt psychische problemen te hebben. Dat bleek donderdagochtend tijdens een pro-formazitting van de Rechtbank Gelderland in Zutphen.

Een pro-formazitting is een rechtszaak die plaats kan vinden voordat de maximale tijd dat een verdachte in voorarrest mag zitten, verstrijkt. De zaak wordt door de officier van justitie voor de rechtbank gebracht, maar er vindt geen inhoudelijke behandeling plaats.

Drie brandstichtingen

De 26-jarige Wijchenaar wordt verdacht van drie brandstichtingen. De eerste brandstichting was in de nacht van 2 op 3 juni bij supermarkt Tayba in de Spoorstraat die grote schade opliep. In de nacht van 8 op 9 juni werd een poging gedaan bij Eethuis Wijchen in de Burchtstraat, waar het bij een poging bleef. In de nacht van 10 op 11 juni kon een voorbijganger een brand bij Pizzeria Zuid voorkomen omdat de verdachte wegvluchtte.

De man wordt binnenkort onderzocht door een psychiater. Een uitgebreid verslag van de zitting is te lezen in de Gelderlander.

Reacties

Cookieinstellingen