Wijchen wil van inwoners weten hoe zij de toekomst zien

Foto: Wokandapix/Pixabay

Hoe ziet Wijchen er over 15 jaar uit? Welke ontwikkelingen en uitdagingen komen er op ons af? Het zijn vragen die de komende maanden aan de orde komen in het project Wijchen2035.

Burgemeester Marijke van Beek. Foto: CIZO Communicatie Wijchen

De gemeente wil samen met Wijchenaren op zoek gaan naar het antwoord op de vraag hoe de gemeente er in 2035 uitziet. Burgemeester Marijke van Beek: “De toekomst van Wijchen maken we samen, met alle inwoners, ondernemers en organisaties. Daarom vind ik het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen meedoen aan het gesprek hierover. Dat kan op allerlei manieren – fysiek of online. Belangrijk is dat de gemeenteraad – die straks het laatste woord heeft over de toekomstvisie – een compleet beeld heeft van de wensen en dromen van alle Wijchenaren.”

Toekomsttafels

Vragen die beantwoord moeten worden zijn onder meer: Wat moet er gebeuren op het gebied van wonen of werken? En welke kant moet het op met de zorg? Iedereen die woont of werkt in de gemeente Wijchen kan meedoen. Dat kan op verschillende manieren:

  • Beeldbank online (https://arcg.is/1my499). Hierop kunnen Wijchenaren berichten plaatsen waarin ze aangeven wat voor hen belangrijk is. Er kunnen ook foto’s geüpload worden van plekken die zij belangrijk vinden voor de toekomst van Wijchen.
  • In november zijn er 6 (live) toekomsttafels; bijeenkomsten met telkens een ander thema: wonen, leefomgeving, werken, zorg & welzijn, duurzaamheid, samenwerken & dienstverlening.
  • Dialoog met jongeren. Op scholen en in een debat praten scholieren en jongvolwassenen over de thema’s en andere onderwerpen die jongeren belangrijk vinden.
  • Toer langs de dorpen. In het voorjaar 2022 is er een toer langs alle dorpen van Wijchen. Iedereen kan dan zijn bijdrage leveren aan Wijchen2035.

Draagvlakonderzoek

Vorig jaar is tijdens het fusieproces met Druten een draagvlakonderzoek gehouden waarin Wijchenaren aan konden geven wat zij belangrijk vinden voor de toekomst van de gemeente. Deze informatie wordt meegenomen in dit traject. Midden 2022 wordt alle informatie voorgelegd aan de gemeenteraad die vervolgens besluit welke informatie wordt overgenomen en de toekomstvisie vaststelt. Vervolgens wordt de visie in een originele vorm aangeboden aan de Wijchense samenleving.

De gemeente zal regelmatig een nieuwsbrief sturen aan belangstellenden. Zij kunnen zich hiervoor via internet aanmelden.

Bron: Gemeente Wijchen

Reacties

Cookieinstellingen