Regionale dinerbon steunt het goede doel

Foto: Rijk van Nijmegen Culinair

Twee horecagelegenheden in Wijchen doen mee met het initiatief Rijk van Nijmegen Culinair. Het betreft een dinerbon; de opzet is dat door gebruik te maken van de dinerbon er geld wordt gedoneerd aan het goede doel.

De bon is bedacht door ondernemer Mendel Janssen uit Nijmegen. Hij werkte tot voor de coronacrisis begon in de horeca als leverancier van lokale thee aan restaurants en cafés. Hij ontwikkelde met onder andere café De Kluizenaar in Nijmegen de bon en benaderde diverse restaurants in de regio. Er doen inmiddels ruim 50 horecaondernemingen mee, waaronder in Wijchen Zaal 4 en Document 12.

Stichting Luciver

Volgens Janssen is het concept zo ontwikkeld, dat alle betrokken partijen er beter van worden. “Van iedere bon gaat een deel naar onze lokale projecten.” Goede doelen die worden ondersteund zijn onder andere Stichting Luciver in Wijchen, ZZG Zorggroep, Vrienden van Driestroom en het Ronald McDonald Huis in Nijmegen. Er is een stichting opgericht met een speciale derdengeldenrekening. Daarnaast is de stichting door De Nederlandsche Bank vrijgesteld van de vergunningplicht en officieel ingeschreven als elektronischgeldinstelling. Dit maakt het concept volgens de initiatiefnemers betrouwbaar en veilig.

Te koop

De bon is vanaf 10 euro te koop in veertig verschillende zaken in de regio van Nijmegen, zoals de Bruna, Primera en drankzaken.

 

Reacties