Voorbereidingskrediet voor woningbouw Niftrik

Foto: Daniel McCullough/Unsplash

Het college van burgemeester en wethouders wil 50.000 euro als krediet beschikbaar stellen voor de werkzaamheden aan het CPO-project Bouwen in Niftrik.

In de kern Niftrik zijn al bijna 14 jaar geen woningen gebouwd terwijl er duidelijk sprake is van een behoefte, volgens het college. Een groep inwoners uit deze kern heeft de handen ineengeslagen en zich verenigd in de CPO-vereniging Bouwen In Niftrik Groep (BING). CPO staat voor collectief particulier opdrachtgeverschap.

30 woningen

Op diverse particuliere kavels wil deze vereniging woningen bouwen voor starters, senioren en doorstromers. Het gaat in totaal om maximaal 30 woningen die bedacht zijn nabij de Lagestraat, Dorpsstraat en Gildestraat. Van deze woningen valt minimaal 40 procent in het betaalbare segment.

‘Uitdagende klus’

Vanuit de gemeente wordt deze groep mensen door de gemeente met raad en daad bijgestaan. Wethouder Gerrits zei eerder op de site van wijchen.nieuws.nl: “Mooi als mensen uit het dorp zelf de handen ineenslaan voor zo’n uitdagende klus. Op deze manier is nieuwbouw direct van toegevoegde waarde voor de gemeenschap.”

Om rechtmatig de diverse werkzaamheden te mogen uitvoeren is een voorbereidingskrediet noodzakelijk. De gemeentelijke kosten komen ten laste van dit voorbereidingskrediet. Deze door de gemeente gemaakte kosten worden verhaald via een of meerdere eerdere overeenkomsten met betrokkenen. De insteek is dat deze woningbouwontwikkeling voor de gemeente budgettair neutraal is.

Zie ook:
Dertig woningen erbij in Niftrik, negen in Batenburg

 

Reacties

Cookieinstellingen